kobe živi vječno / Velikan koji će nedostajati košarci: Lakersi umirovili dva Bryantova dresa - impresivna karijera broji 5 prstena i 18 All-Star nastupa

Tijekom ceremonije, niz Kobeovo lice potekle su suze. Impresivna karijera je trajala dugih 20 godina, košarka je bila njegov život i zasigurno će nedostajati Kobeju, baš kao što će i on nedostajati košarci

19.12.2017.
10:30
VOYO logo

16-erostruki NBA prvaci LA Lakersi sinoć su na domaćem terenu doživjeli težak poraz od aktualnih prvaka Golden State Warriorsa. 

Mlada momčad Lakersa sjajno se nosila s moćnim Warriorsima, utakmica je ušla u produžetak, no zatim je Kevin Durant šest sekundi prije kraja pogodio za vodstvo Warriorsa 116-114 i domaćin se nije uspio vratiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč porazu, domaći navijači dugo će pamtiti sinoćnju večer. Naime, klub je tijekom pauze na poluvremenu umirovio dres jedne od svojih najvećih legendi u klupskoj povijesti. 

I to ne dres, nego dva dresa. Kobe Bryant je naime, za karijere u Lakersima nosio dva broja - 8 i 24, a klub mu je odlučio odati počast time što više nijedan igrač koji će u budućnosti zaigrati u franšizi neće dobiti ta dva broja. 'Osmica' i 'Dvadesetčetvorka' ostaju nedostižne, vječne - baš kao i Kobe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ceremonija je započela emitiranjem mini-filma 'Draga košarko' na velikom ekranu u čast Kobeju, nakon čega su na krov dvorane podignuta dva dresa s Bryantovim prezimenom, a sve su pratili i velikani poput Magica Johnsona, Shaquillea O'Neala i Jerryja Westa, koji su odmah čestitali Kobeju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno vam hvala na ovoj večeri. Želim reći da se večeras ne radi o mojim dresovima koji su podignuti na krov dvorane, radi se o svim dresovima koji su već bili gore, ta imena su me inspirirala i ona su zaslužna za sve moje uspjehe u karijeri", rekao je Kobe u emotivnom obraćanju publici. 

Kobe Bryant cijelu je košarkašku karijeru proveo u LA Lakersima. Iako je 1996. godine draftan od strane Charlotte Hornetsa, Kobe je odmah zamijenjen u danas legendarnom trejdu za bivšeg reprezentativca Jugoslavije i kasnije Srbije - Vladu Divca - a ostalo je povijest. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U žutom dresu Kobe je osvojio pet NBA prstena, 18 puta je izabiran u All-Star momčad, dva puta je bio najbolji strijelac lige i jednako toliko puta MVP finala lige. 

Tijekom ceremonije, niz Kobeovo lice potekle su suze. Impresivna karijera je trajala dugih 20 godina, košarka je bila njegov život i zasigurno će nedostajati Kobeju, baš kao što će i on nedostajati košarci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo