Večiti zaratili zbog “Gradske čistoće” (VIDEO)

Zvezda osudila provokaciju navijača Partizana

9.5.2013.
14:47
VOYO logo

Šesti košarkaški večiti derbi ove sezone koji je pripao Crvenoj zvezdi, prošao je bez incidenata, ali je bilo dosta provokacija navijača crno-belih.

Tim povodom oglasila se Crvena zvezda koja u saopštenju osuđuje organizatore utakmice u "Pioniru" zbog puštanja sa razglasa pesme Riblje čorbe "Hoću majko, hoću u gradsku čistoću", što je ocenjeno kao diskriminacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.youtube.com/embed/q5rAyZWLHxs "Organizator i domaćin ovog meča, KK Partizan mts poprilično se potrudio da isprovocira gosta. Verovatno je želja bila da se na ovaj način Crvena zvezda i njeni navijači u dvorani Pionir ponize i uvrede. Međutim, tim činom KK Partizan mts je ponizio samo sebe. Jer, posao koji obavlja gradska čistoća i zaposleni u njoj je težak, častan i od nemerljivog značaja za sve stanovnike naše zemlje, pa podsmeh koji je na račun crveno-belih trebalo da izazove ova pesma ne predstavlja ništa drugo nego klasičnu diskriminaciju po više osnova. Među onima koji rade u gradskoj čistoći sigurno ima navijača i Crvene zvezde i Partizana, ali za razliku od komšija iz crno-belog tabora, Zvezda se tih svojih navijača ne stidi. Da ironija bude veća, upravo je Gradska čistoća svojevremeno bila sponzor KK Partizan. Na ta upućuje i fotografija koju možete videti To su u taboru Partizana zaboravili ili su ovim činom iz nekog razloga želeli da zaborave", navodi se između ostalog u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo