VEČER ZA PAMĆENJE U NBA LIGI: / Čudesni LeBron James predvodio Cleveland do preokreta kakav još nije viđen

Image
Foto: AFP, Joe Robbins

Košarkaši Clevelanda poveli su s 3-0 protiv Indiane u prvom krugu doigravanja NBA lige i još ih jedna pobjeda dijeli od plasmana u sljedeću rundu.

21.4.2017.
8:48
AFP, Joe Robbins
VOYO logo

Branitelji naslova su nakon dvije četvrtine okršaja u Indianapolisu gubili s 25 koševa razlike (49-74) da bi u nastavku utakmice kreirali preokret za povijest na krilima nezaustavljivog LeBrona Jamesa. Četverostruki najkorisniji igrač lige (MVP) okončao je utakmicu s 41 košem, 13 skokova i 12 asistencija, od čega je 28 poena upisao u drugom poluvremenu. U povijesti NBA doigravanja bilo je sedam triple-double učinaka s 40 ili više koševa, a dva su se dogodila u posljednja 24 sata (Westbrook i James).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James preskočio Bryanta

Najveći preokret u drugom poluvremenu u doigravanju dosad je držao Baltimore koji je davne 1948. nadoknadio minus 21 protiv Philadelphije. A osim Clevelanda, i sam James je promijenio ljestvice rekorda. Skočio je na treće mjesto poretka strijelaca u doigravanju, s 5669 koševa je preskočio Kobea Bryanta (5640). Također, Jamesu je ovo bila 20. uzastopna pobjeda u prvom krugu doigravanja čime je došao na diobu prvog mjesta u povijesti s trojicom bivših Lakersa (Michael Cooper, Magic Johnson, James Worthy). Pobijede li Cavaliersi i u nedjelju, LeBron će biti samostalno na vrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Memphis je domaćom pobjedom (105-94) smanjio zaostatak u seriji protiv San Antonija na 1-2. Mike Conley s 24 koša te Zach Randolph i Marc Gasol s po 21 predvodili su Grizzliese, dok su Kawhi Leonard s 18 poena i LaMarcus Aldridge sa 16 koševa i 11 skokova bili najbolji kod poraženih Spursa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milwaukee je pred svojim navijačima svladao Toronto sa 104-77 i poveo s 2-1 u seriji. Khris Middleton s 20 i Giannis Antetokounmpo s 19 poena bili su prva imena kod Bucksa, dok su kod Raptorsa najefikasniji s po 13 koševa bili Kyle Lowry i Delon Wright. Bucksi čekaju plasman u drugi krug doigravanja još od 2001. godine, čini se da su sada na dobrom putu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo