VEĆ JE LEGENDA: / Čudesni LeBron šesti put za redom u finalu, Cleveland čeka Oklahomu ili Golden State

Image

Košarkaši Cleveland Cavaliersa su u velikom NBA finalu i drugu godinu za redom, otkako se LeBron James vratio u klub, borit će se za naslov prvaka.

28.5.2016.
7:48
VOYO logo

U finalu Istoka Raptorsi su uspjeli izjednačiti na 2-2, ali onda osjetili svu snagu Jamesa i suigrača. U posljednje dvije utakmice, Cleveland je slavio s ukupno 64 razlike protiv kanadske momčadi koja je po prvi put zaigrala u konferencijskom finalu. Do drugog velikog finala za redom, a trećeg u povijesti kluba, Cavsi su na Istoku došli omjerom 12-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesti uzastopni finale za 'kralja Jamesa'

James je ostvario nesvakidašnji doseg, šestu godinu za redom igrat će u velikom NBA finalu. Osmi je NBA igrači kojemu je to uspjelo, prvi nakon 50 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva je naslova osvojio s Miamijem, 2012. i 2013. godine. Godinu prije, Heat je izgubio od Dallasa, 2014. su slavili Spursi, a onda se LeBron odlučio vratiti u kući i ponovno, nakon 2007. odveo Cleveland u finale. Prošle godine bili su uspješniji Golden State Warriorsi, a sad Cavsi, koji još nikad nisu bili prvaci, čekaju boljeg iz dvoboja Oklahome i Golden Statea, gdje je trenutačni omjer 3-2 za Thunder. Šesta utakmica finala Zapadne konferencije igra se u noći sa subote na nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LeBron zabio 33

LeBron James predvodio je svoju momčad u šesto utakmici finala Istoka s 33 poena. Kyrie Irving dodao je 30, Kevin Love 20 poena i 12 skokova, J.R. Smith 15 za uvjerljivu pobjedu Cavsa koji su, predvođenim "kraljem Jamesom", po treći put u velikom NBA finalu. U šestoj utakmici finala Istoka ponovno ih je odlično služio šut za tri poena, ubacili su 17 trica iz 31 pokušaja.

Raptorse je predvodio standardni dvojac, Kyle Lowry ubacio je 35, DeMar DeRozan 20 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cavaliersi su u posebnoj misiji, žele prekinuti sušu dugu 52 godine i donijeti gradu Clevelandu prvi naslov u profesionalnim ligama nakon više od pola stoljeća. Posljednja momčad koja je slavila iz Clevelanda bila je NFL momčad Brownsa, koja je osvojila naslov 1964. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ova momčad ima pravi talent za to učiniti", kazao je nakon prolaska u finale trener Cavsa Tyrone Lue.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat:

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 87:113

(Cleveland se s ukupnih 4-2 u finalu Istočne konferencije plasirao u NBA finale)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo