DRAMATIČNI OBRAČUN U ZADRU: / Navijači se mlatili, policija pucala, ima i ozlijeđenih!

28.4.2015.
16:58
VOYO logo

Prema prvim informacijama iz zadarske policije, u kafe baru na Branimirovoj obali nalazilo se nekoliko desetaka navijača gostujućeg košarkaškog kluba iz Šibenika, koje je pokušala napasti grupa domaćih navijača iz Zadra. Neslužbeno, domaći navijači pojavili su se maskirani, s palicama i kamenjem u rukama te su počeli napadati Šibenčane gađajući ih kamenjem.

Glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan rekao je u utorak kako se ubrzo između navijača ispriječila policija te smirila situaciju, ali su morali posezati i za vatrenim oružjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policijski službenici koji su se tamo zatekli i stali između suprotstavljenih strana, u jednom trenutku su, s ciljem odbijanja napada i zaštite života ljudi, ispalili više hitaca u zrak iz službenog oružja. Nakon ovoga, napadači su se razbježali, a u tijeku je policijsko postupanje", piše u priopćenju zadarske policijske uprave, dok Slobodna Dalmacija donosi izjave svjedoka sukoba, vlasnika kafića Ponto Alena Perića.

"Sjedili su na terasi kafića, bilo ih je dvadesetak. Sve je bilo u redu, dok je jedna manja grupica među njima nije počela izvikivati uvredljive poruke na račun Zadra i Zadrana. Ja sam odmah pozvao policiju prodosjećajući da bi moglo biti problema. Policijska patrola je bila u blizini i brzo došla te je ostala među šibenskim navijačima koji ih nisu ni opazili. No onda se iz Voštarnice iz smjera Bagatovog nebodera spustila grupa zadarskih navijača. Bilo ih je tridesetak, imali su marame preko lica, a u rukama su nosili sjekire, šipke, drvene letve i kamenje. Počeli su gađati navijače Šibenika svime što su nosili, a policija je, da bi spriječila sukob, ispalila nekoliko hitaca u zrak. Nastala je strka. Nekoliko navijača Šibenika dobilo je udarce kamenom u glavu, jedan je policajac zaradio kamen u glavu, a drugi u nogu. U taj čas je došla i interventna policija koja je stala između "zaračenih" skupina i tada su se zadarski navijači razbježali", stoji u tekstu u Slobodnoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo