UČINAK SEZONE HRVATSKOG KOŠARKAŠA: / Napokon se maknuo s klupe i odmah je počeo dokazivati kvalitetu

Image
Foto: AFP

Westbrook je stigao do 118. triple-doublea karijere

23.1.2019.
8:12
AFP
VOYO logo

Samo dva dana nakon što su protiv Minnesota Timberwolvesa dali vjerojatno sve što su imali u toj utakmici, pritom i upisali poraz 114-116, košarkaši Phoenix Sunsa sučelili su se s istim suparnikom i u noći na srijedu. Ovaj put pobjeda je lako otišla na stranu kluba u čijoj je momčadi i Dario Šarić.

Šarić loš u napadu

Njegove zasluge za to ipak i nisu baš velike. Nije se Šarić mogao sastaviti sa šutom (2-9 za 17 minuta igre) pa je susret završio sa pet poena, četiri skoka i tri asistencije. Najveći teret u napadu očekivano je ponio Karl-Anthony Towns. Prvi izbor drafta iz 2015. godine ovaj susret završio je s 25 poena, 18 skokova i sedam asistencija kojima je trasirao svojoj momčadi put do 23. pobjede u 47. utakmici sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benderov double-double

Centru Wolvesa trener Phoenix Sunsa Igor Kokoškov, baš kao i u utakmici prije dva dana, suprotstavio je Dragana Bendera koji je napokon počeo dobivati opipljivu minutažu. Dio razloga za to počiva u činjenici da je startni centar Deandre Ayton van stroja posljednje dvije utakmice, baš one u kojima je Bender dobio priliku. A nakon 12 poena i deset skokova utakmicu ranije, hrvatski košarkaš sad je otišao i korak dalje pa je u pola sata igre ostvario učinak od 13 koševa, deset uhvaćenih lopti i dvije asistencije kojima, ipak, nije mogao pridonijeti ničem više za svoju momčad koja je zakucana za dno poretka klubova Zapadne konferencije NBA lige s omjerom 11-38.

Westbrook ponovno svestran

Oklahoma City Thunder došao je do nove pobjede, ovaj put nakon 123-114 protiv Portland trail Blatersa i to uz 36 poena, osam skokova i pet osvojenih lopti Paula Georgea i triple-double Russella Westbrooka. Zabio je Westbrook 29, imao deset skokova i 14 asistencija za svoj 14. ovosezonski ovakav učinak i 118. u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Toronto Raptors - Sacramento Kings 120-105 Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 123-114 Dallas Mavericks - LA Clippers 106-98 Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 91-118

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo