U zagrebačkom derbiju Cedevita pregazila Cibonu

U 10. kolu regionalne ABA lige Cedevita je na domaćem parketu, u zagrebačkom derbiju slavila protiv Cibone s uvjerljivih 95:69.

3.12.2011.
21:50
VOYO logo

Bio je to hrvatski derbi samo na papiru. Košarkaši Cedevite pokazali su da su barem za klasu bolji od Cibone pobijedivši Vukove s čak 26 koševa razlike.

Najbolji u redovima domaćina bio je Vedran Vukušić s 13 poena, a kod Cibosa prvo ime bio je Andrija Žižić također s 13 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 10 kola Cedevita ima omjer pobjeda i poraza 8-2, te drži drugo mjesto, dok je Cibona trenutačno peta s omjerom 6-4.

Na krilima Krune Simona i Seana Maya, koji su postigli 48 od 85 koševa, Zagreb je došao do domaće pobjede nad Krkom 85:80 u 10. kolu ABA lige. Nakon što je TJ. Ford napustio momčad i vratio se u Sjedinjene Države, a posebno nakon ozlijede trbušnog zida Marija Kasuna, trener hrvatskog prvaka Vlado Androić našao se u problemima uoči gostovanja Krke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, praktički s četiri igrača Mravi su došli do 5. pobjede u regionalnoj ligi. Kapetan Simon odigrao je svih 40 minuta i ubacio 25 koševa, te pridodao 6 skokova i 5 asistencija. Odmah uz bok kapetanu bio je i Amerikanac May s 23 poena i 13 skokova. Osim njih dvojice učinak su ostvarili još Diasse sa 17 koševa i 12 skokova, te Babić s 10 ubačaja. Od ostalih šest igrača koji su bili u zapisniku zaigrali su Mulaomerović, Mašić, Ožbolt i Rančić, a jedino je Mašić ostvario konkretan učinak – ubacio je jednu tricu.

Kod gostiju je Pavić postigao 19, a Dragič i Baxter po 16 poena. Zagreb je s omjerom 5:5 u sredini ljestvice, dok je Krka na začelju sa samo dvije pobjede, koliko imaju još dva slovenska predstavnika, Helios Domžale i Zlatorog Laško, te Crvena Zvezda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo