U NEKOŠARKAŠKOJ ZEMLJI VIĐEN NEVJEROJATAN PREOKRET: / O ovom će se u Danskoj pričati unucima

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Da i u Danskoj, nekošarkaškoj zemlji, zna biti nevjerojatnih košarkaških trenutaka svjedoči i završnica utakmice finala tamošnjeg kupa između Naestveda i Horsensa IC.

9.2.2017.
20:25
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Momčad Horsensa je 1.05 minute prije kraja imala kapital od plus devet koševa (76-67). Međutim, Naestved je uspio napraviti preokret i na kraju slaviti sa 81-80. Prvo su, nakon pogreške Horsensa, zabili tricu za 76-70.

EVO ZAŠTO GA ACO TREBA: Marko Popović postao najbolji strijelac Eurokupa

Moritz Lanegger junak susreta

Nakon toga je Horsens zabio polaganje za 78-70. Dogodilo se to 45 sekundi prije kraja susreta. Naestved je uzvratio na isti način (78-72), a u novom napadu Horsens je pogriješio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvadeset i sedam sekundi prije kraja, Austrijanac Moritz Lanegger zabio je tricu od table za 78-75. Košarkaš Horsensa zabio je u novom napadu svoje momčadi, nakon prekršaja, samo jedno slobodno bacanje, da bi netom nakon, iz brze tranzicije, Naestved je postigao koš uz faul (79-77), a iz dodatnog slobodnog bacanja došao na minus jedan (79-78).

Odmah po izvođenju lopte ispod koša, košarkaš Naestveda napravio je prekršaj. Horsens je realizirao samo jedno slobodno bacanje za rezultat 80-78. Moritz Lanegger je u sljedećem napadu uzeo stvar u svoje ruke, lijepo ušao po desnoj strani u reket i preko čuvara poentirao za poravnanje 80-80.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika pogreška prilikom izvođenja lopte ispod koša

I onda je igrač Horsensa, pri izvođenju lopte ispod koša, 5,1 sekundu prije kraja susreta pogriješio prilikom dodavanja. Lopta je presjećena od strane košarkaša Naestveda, a u pokušaju zabijanja pobjedničkog koša učinjen je prekršaj. Na semaforu je tad bilo još ostalo 0,8 sekundi do kraja dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo slobodno bacanje Naestved nije realizirao, ali drugo je za veliki trijumf. Junak ovog susreta bio je Moritz Lanegger koji je zabio deset koševa u posljednjoj minuti susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo