U KOJEM ĆE SMJERU ZAPLOVITI HRVATSKI KOŠARKAŠKI BROD? / Stranac je najozbiljniji kandidat, a pogriješiti se opet - ne smije

Image
Foto: PIXSELL

Kako dalje u hrvatskoj košarci?

27.2.2018.
10:30
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski košarkaši u dvoboju 4. kola skupine D prvog kruga kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kini sljedeće godine slavili su protiv Nizozemske i tako ostvarili prvu pobjedu.

Reprezentacija je ostala u igri za drugu rundu kvalifikacija, a tamo će se plasirati tri ekipe iz skupine. Hrvatska je trenutačno četvrta, a ukoliko se plasiramo u sljedeću rundu, tamo ćemo opet morati biti među prva tri kako bi se plasirali na SP. Križamo se s grupom gdje se nalaze Litva, Poljska, Mađarska i Kosovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Screenshot Fiba

Skelin odlazi, traži se nasljednik

Prvo je na dnevnom redu odabir novog izbornika. Predsjednik HKS-a Stojko Vranković izjavio je nakon Nizozemske kako se Ivica Skelin sam smijenio poslije blamaže protiv Rumunjske. Također, određena odgovornost je i na stručnom stožeru, pa i samom predsjedniku i ostaje vidjeti hoće li Vranković ili možda šef Stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa napustiti svoja mjesta.

SKELINU ODBROJANI DANI NA KLUPI REPREZENTACIJE: ‘Sam se smijenio poslije Rumunjske’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želja Saveza, ali i mnogih navijača već je neko vrijeme Andrea Trinchieri. Talijanskom stručnjaku majka je Hrvatica, priča naš jezik i već je ranije bio na meti Hrvatskog košarkaškog saveza. Njegovo je ime prvi put isplivalo uoči kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Riju. Tada su već i obavljeni prvi razgovori, ali do dogovora nije došlo. Momčad je preuzeo Aleksandar Petrović i plasirao se na OI, a nakon njega je poslije neuspjeha na Europskom prvenstvu u Turskoj došao Ivica Skelin.

Prije nekoliko dana ostao je bez kluba

Ono što ga danas čini ozbiljnijim kandidatom nego ikad je njegova situacija. Trenutačno je bez kluba jer ga je otpustio njemački Brose Bamberg prije samo tjedan dana. Trinchieri je veoma cijenjen u trenerskim krugovima u Euroligi, ali zapao je u krizu rezultata i čelnici nisu imali drugog rješenja nego raskinuti ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ostalih kandidata se nameću Velimir Perasović, Jasmin Repeša i Ante Nazor koji je umalo postao izbornik prije Skelina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi talenti uvijek postoje u Hrvatskoj, ali...

Bilo kako bilo, pred hrvatskom košarkom nove su odluke koje bi mogle odlučiti blisku, ali i dalju budućnost. Mladi talenti uvijek postoje, iako se često kod nas znaju izgubiti na prijelazu iz juniorskih u seniorske vode, u naponu snage će u godinama koji dolaze biti naši asevi iz NBA lige Dario Šarić, Dragan Bender, Mario Hezonja i društvo te bi bila velika šteta da se potroši jedna velika talentirana generacija zbog loših predstava u kvalifikacijama i nepostojanja dugoročnih planova te nedostatka vizije odgovornih ljudi.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo