TREBAO JE TO BITI DERBI: / Warriorsi i Curry uništili i San Antonio

Image

Stephen Curry je ubacio 37 poena i pogodio šest trica iz devet pokušaja u samo 28 minuta provedenih u igri protiv momčadi San Antonio Spursa.

26.1.2016.
9:02
VOYO logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to ukupno 39. uzastopna pobjeda na domaćem parketu za branitelje naslova, a njom je prekinut niz od trinaest vezanih slavlja sastava Spursa čiji omjer pobjeda i poraza 38-7 vjerojatno ne bi bio ništa bolji niti da je u ovoj utakmici nastupio Tim Duncan. Aktualni prvaci sada su na 41-4, a ovo im je bila tek četvrta pobjeda u posljednjih 27 utakmica protiv Spursa odigranih u Oracle areni.

Popovich gledao u nevjerici

Posljednju četvrtinu, kad je sve bilo riješeno, odigrale su rezerve, a Gregg Popovich u nevjerici je sjedio na klupi. Za novu utakmicu protiv Golden Statea, 19. ožujka u San Antoniju, veliki trener morat će nešto novo "izmisliti", jer ovo što igraju Warriorsi još nije viđeno na NBA parketima. Prebrzi su i predobri za ostatak lige, pa i za moćne Spurse. Inače, bila je ovo povijesna utakmica, dvoboj dviju momčadi s najboljim postotkom pobjeda ikad u sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro je što glavni menadžer Spursa nije bio u svlačionici. Možda bih dobio otkaz", izjavio je duhoviti Popovich, iako mu nakon ovakvog uvjerljivog poraza vjerojatno nije bilo do šale.

Mijenjao je Popovich igrače na Curryju, čuvali su ga Leonard, Mills i Parker, ali je najbolji šuter NBA lige bio nezaustavljiv. Golden State, nakon što se prije tjedan dana lako obračunao s lanjskim finalistima Clevelandom i slavio 132:98, sad je "pomeo" i drugu najbolju momčad i svoje glavne konkurente u Zapadnoj konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekordna večer Cousinsa

Na parketu je bila i najbolja momčad Istočne konferencije, a njen novi trener Tyronn Lue stigao je do prve pobjede nakon što su Cleveland Cavaliersi bili bolji od Minnesota Timberwolvesa 114:107. LeBron James je uz šut 11-15 ubacio s 25 koševa i imao devet asistencija protiv sastava u kojem Damjan Rudež ponovno nije ulazio u igru.

DeMarcus Cousins još je jednom potvrdio sjajnu formu, no njegovi su Sacramento Kingsi nakon dva produžetka izgubili od Charlotte Hornetsa 128:129. Ubacio je Cousins osobni i klupski rekord od 56 koševa (šut 21-30), a imao i 12 skokova, dok je raspoložen bio i Rajon Rondo sa sedam poena, deset skokova i čak 20 asistencija. Broj poena koje je Cousins ubacio predstavljaju rekord aktualne sezone najjače košarkaške lige svijeta. U sastavu Hornetsa četvorica su igrača išla preko 20 poena, a najviše je ubacio Troy Daniels, 28.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hezonja pet poena, novi poraz Orlanda

Spomenimo i novi poraz Orlando Magica, šesti uzastopni i deveti u posljednjih deset utakmica. Bolji su bili igrači Memphis Grizzliesa nakon dodatnog vremena rezultatom 108-102 uz 30 poena i osam skokova Jeffa Greena. Mario Hezonja je za Magic, koji u ovoj sezoni ima 1-5 u utakmicama s produžetkom, odigrao nepunih osam minuta uz učinak od pet poena (šut 2-3) i tri skoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cleveland Cavaliers - Minnesota Timberwolves 114-107

Washington Wizards - Boston Celtics 91-116

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chicago Bulls - Miami Heat 84-89

Memphis Grizzlies - Orlando Magic 108-102 (produžetak)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New Orleans Pelicans - Houston Rockets 111-112

Denver Nuggets - Atlanta Hawks 105-119

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utah Jazz - Detroit Pistons 92-95

Sacramento Kings - Charlotte Hornets 128-129 (dva produžetka)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 120-90

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo