TOTALNO DRUKČIJI OD DRUGIH: / Jordanov prijatelj otkrio malo poznati detalj koji objašnjava zašto je postao najveći

Image
Foto: Profimedia

Gospodin Zrak uživa i dan danas ogromnu popularnost

21.5.2021.
14:37
Profimedia
VOYO logo

Nekadašnji osobni trener MichaelaJordana, TimGrover, otkrio je jedan zanimljiv detalj koji pokazuje zašto je legendarni košarkaš došao do statusa najboljeg svih vremena. Naime, Jordan je tijekom karijere imao i osobnog statističara.

"Na kraju utakmice svi dobivaju standardnu statistiku o svom nastupu. Koliko su minuta igrali, koliko su zabili, koliko su puta šutirali, broj skokova, asistencija, prekršaja, slobodnih bacanja i slično. Michael je pak tražio da mu se izvade podaci o svim promašenim slobodnim bacanjima, prekršajima koje je napravio, izgubljenim loptama. Sve negativne stvari. Pitao sam ga jednom prilikom da mi pojasni zašto to traži. Odgovorio mi je kako je njegov zadatak postizati koševe, skupiti što više skokova i učiniti svoje suigrače boljima", započeo je i potom dodao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao mi je 'ne želim zasluge za stvari koje bih ionako trebao raditi. S druge strane, ne bih trebao gubiti lopte i promašivati slobodna bacanja, tako da moram stalno raditi na onome u čemu sam najlošiji pa će se moja igra automatski popraviti'".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas 58. godišnji Jordan bio je šest puta prvak NBA-ja i općenito smatraju ga najvećim košarkašem svih vremena.

A da je popularan i sada dokazala aukcija kuće Heritage Auctions na kojoj je nedavno njegov dres iz studentskih dana kojeg je nosio na naslovnici Sporting News-a u ožujku 1983. godine prodan za 1,38 milijuna dolara, odnosno 1.134.531 eura. Ovo je najveći iznos za koji je prodan bilo koji dio odjeće iz natjecateljske karijere Air Jordana. Nadalje, par tenisica Nike Air Jordan, koje je nosio legendarni američki košarkaš Michael Jordan, prodan je u prošlu srijedu za 152.500 dolara i bio je glavna atrakcija međunarodne dražbe posvećene isključivo tenisicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nike Air Jordan 1 "ne samo da su zauvijek promijenile košarkašku tenisicu već su utemeljile sneakersku kulturu", navodi Sotheby's.

Par prodan u srijedu, u bojama Chicago Bullsa (crveno-bijelo-crno), Michael Jordan nosio je tijekom svoje izvanredne prve sezone u NBA-ju 1984.-1985. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo