NBA momčad iz Phoenixa / Tko može zaustaviti Sunse? Prošlogodišnji finalisti osigurali najbolji omjer lige, vratio se Chris Paul

Image
Foto: AP Images

Bila je to 60. pobjeda prošlogodišnjih finalista u njihovom 74. nastupu te su "jedinicu" osigurali osam utakmica prije završetka ligaškog dijela.

25.3.2022.
10:15
AP Images
VOYO logo

Košarkaši Phoenix Sunsa osigurali su prvo mjesto u Zapadnoj konferenciji i najbolji omjer po završetku ligaškog dijela NBA sezone 140-130 gostujućom pobjedom protiv Denver Nuggetsa.

Bila je to 60. pobjeda prošlogodišnjih finalista u njihovom 74. nastupu te su "jedinicu" osigurali osam utakmica prije završetka ligaškog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Denveru se u sastav Phoenixa vratio Chris Paul, koji zbog ozljede palca nije igrao od 16. veljače, a veteran razigravač je povratak obilježio sa 17 koševa i 13 asistencija. Ipak, najzaslužniji za pobjedu Sunsa bio je Devin Booker sa 49 ubačaja i 10 asistencija.

Nuggetsima nije bilo dovoljno 28 poena Nikole Jokića i 23 Bonesa Hylanda kako bi izbjegli 31. poraz u svom također 74. nastupu. S takvim učinkom Nuggetsi su trenutačno šesti sastav Zapada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga momčad Zapada također osigurala doigravanje, Bucksi bez problema

Memphis Grizzliesi postali su druga momčad na Zapadu koja je osigurala nastup u doigravanju uvjerljivom 133-103 domaćom pobjedom protiv Indiana Pacersa. Grizzliesi su igrali bez svog prvog igrača Jaa Moranta, ali ipak su sve riješili već u prvom poluvremenu zahvaljujući sjajnom dalekometnom šutu, odnosno s pogođenih 15 trica u prvom poluvremenu. Prednjačio je Desmond Bane koji je ubacio 30 za Grizzliese, dok je Lance Stephenson ubacio 25 za Pacerse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Memphis je sa 51-23 drugi na Zapadu, dok je Indiana sa 25-49 13. na Istoku.

Prvaci Milwaukee Bucksi su i bez Giannisa Antetokounmpa i Khrisa Middletona sa 114-102 na svom parketu nadigrali Washington Wizardse. Domaći su sjajno krenuli, u prvoj četvrtini poveli sa 32-13, u drugoj imali i 25 koševa prednosti, pa iako su se u nastavku gosti približili niti u jednom trenutku nisu zaprijetili preokretom. Jrue Holiday je sa 24 pogotka i 10 asistencija predvodio Buckse, Grayson Allen je dodao 21, dok je Ish Smith sa 17 poena bio najefikasniji kod Wizardsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milwaukee je sada drugi na Istoku sa 46-27, pobjedu više i poraz manje ima vodeći Miami Heat, a pobjedu manje treća Philadelphia, dok je Washington s 30-42 dvanaesti na Istoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatni Siakam, nastavlja se agonija za Bullse

Toronto Raptorsi su 117-104 na svom terenu svladali Cleveland Cavalierse te se time poravnali s njima na šestom mjestu Istoka. U jedinoj kanadskoj momčadi briljirao je Pascal Siakam sa 35 ubačaja, dok je za goste Lauri Markkanen ubacio 20.

I Cleveland i Toronto su sada na omjeru 41-32 te se nalaze na šestoj i sedmoj poziciji na Istoku, a šesti sastav že izboriti izravni ulazak u doigravanje dok će sedmi morati u "play-in".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, petoplasirani Chicago Bullsi, koji su u drugom dijelu sezone u velikom padu forme, bježe im za samo jednu pobjedu nakon što su upisali novi poraz. Ovoga puta bolji od Bullsa su na svom terenu bili New Orleans Pelicansi sa 126-109. Devonte' Graham s 30 i CJ McCollum s 25 poena bili su najbolji kod Pelicansa, dok je Zach LaVine ubacio 39 za Bullse koji su igrali bez DeMara DeRozana i Lonza Balla.

Chicago je peti na Istoku sa 42-31, dok je New Orleans sa 31-42 na diobi devetog mjesta na Zapadu s Los Angeles Lakersima s kojima su u borbi za prednost domaćeg terena u prvom krugu "play-ina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo