Regionalna liga / Teški porazi u ABA ligi: Partizan prejak za Zadrane, Ciboni ponestalo snage

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Cibona i Zadar na polovici prvenstva zauzimaju 8. i 9. poziciju .

4.1.2022.
9:19
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Cibona je u 14. kolu regionalne ABA lige teško stradala na svom terenu protiv Mornara iz Bara upisavši poraz 65-82. Gosti su bolje ušli u utakmicu, ali su se Zagrepčani do završetka prve dionice ipak uspjeli približiti na tri poena razlike.

Ipak početkom druge dionice Mornar se odvaja na velikih 13 koševa razlike, ali Cibosi se ne predaju te serijom 14-2 stižu samo na minus jedan (40-41)
svega dvije minute prije poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na odmor se otišlo s prednošću Mornara 48-44. Zagrebačka momčad je u trećoj četvrtini držala priključak, ali nikako nisu uspjevali preći u vodstvo. Krajem te dionice kad je igračima Cibone ponestalo snage, gosti iz Bara su prelomili utakmicu.

Image
OGORČENI BRANITELJI /

"Generali u zatvoru, a Hrvatskom hodaju četnici"

Image
OGORČENI BRANITELJI /

"Generali u zatvoru, a Hrvatskom hodaju četnici"

Pad u drugom dijelu

Na početku posljednje četvrtine, Mornar ulazi sa devet poena prednosti, a nakon svega dvije minute odlazi na nedostižnih 16 koševa razlike te rutinski privodi utakmicu kraju. Kod Cibone najefikasniji su bili Lovro Gnjidić sa 14 i Mateo Drežnjak sa 11 koševa. 
Ekipu Mornara predvodio je Vladimir Mihailović sa 19 koševa, a Marko Jeremić dodao je 16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partizan prejak za Zadrane

U drugoj utakmici hrvatskih predstavnika u ABA ligi jučer, Zadar je poražen od beogradskog Partizana sa čak 31 poenom razlike (103-72).Zadrani su donekle držali priključak samo u prvoj četvrtini no moćni beogradski sastav je ritmom polako lomio otpor gostiju i naposljetku upisao uvjerljivu pobjedu. 

Buljan (16) i Carter (14) predvodili su Zadrane, a Koprivica i Zagorac s po 17 koševa Partizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona i Zadar na polovici prvenstva zauzimaju 8. i 9. poziciju dok je naš treći predstavnik u ABA ligi, KK Split, zabetoniran na posljednjem mjestu sa samo dvije pobjede u 14 kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo