KOMENTATOR NET.HR-A ACO PETROVIĆ: / Tek sad slijedi ono pravo

Image
Foto: AFP

Danas počinje druga faza Eurobasketa, nokaut-faza u kojoj nema popravka. To je za momčadi, koje su se iz skupina preselile u Lille, praktički novi turnir.

12.9.2015.
8:30
AFP
VOYO logo

Latvija - Slovenija (12 sati)

Slovenci će to dobiti, jer mogu energetski ispratiti vanjsku liniju Latvijaca, odgovara im takav profil igre. Latvija igra na prodor, dodavanje, šut za tri poena, a Slovenci imaju energiju "pohapsiti" latvijske šutere.

Prognoza: Slovenija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grčka - Belgija (14:30)

Neće to biti šetnja za Grke, iako su favoriti. Belgija je iskusna ekipa, dobrog šuta, mogla bi napraviti probleme. Ali, Grci će to iskontrolirati, neće dozvoliti da dva puta za redom ispadnu u osmini finala, nakon perfektnog učinka u skupini, kao što im se dogodilo na Svjetskom prvenstvu lani u Španolskoj.

Prognoza: Grčka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska - Poljska (18:30)

Iza Španjolaca je stresna uvodna faza. Imaju praktički samo sedam igrača u rotaciji, nemaju dugu klupu koju su imali zadnjih desetak godina i to će im biti problem. Ipak, očekujem pobjedu Španjolaca, prekvalitetni su za Poljake, iako ih ne vidim daleko u ždrijebu. Možda dođu do zone medalja, ali za razliku od prethodnih natjecanja, nisu prvi favoriti.

Prognoza: Španjolska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska - Turska (21)

Francuzi će tek odigrati svoje najbolje utakmice, dosad su se "šparali". Turci su imali dobrih minuta protiv Italije i Njemačke u prvoj četvrtini, ali ne odaju dojam momčadi koja može igrati dobro u kontinuitetu. Ne mislim da će Turska ozbiljnije ugroziti Francusku koja će imati strahovitu podršku u Lilleu.

Prognoza: Francuska

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo