ACO PETROVIĆ: / 'Pobijedili smo europske prvake, ali osjećam se nekako prazan... Igrali smo daleko od savršenog'

Image

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija pobjedom 72-70 protiv Španjolske otvorila je olimpijski turnir.

8.8.2016.
7:00
VOYO logo

"Pobijedili smo aktualne europske prvake, olimpijske doprvake i momčad koja je dominirala Europom u posljednjih deset godina, a nismo čak odigrali neku savršenu utakmicu. Ovo jest velika pobjeda koja će odjeknuti svijetom, ali se ipak osjećam nekako prazan. Dobili smo momčad koja ima osam sadašnjih i dva bivša NBA igrača, iako nismo bili raspoloženi u napadu, a radili smo i tolike pogreške", započeo je Petrović analizu i nastavio objašnjavati kako je upisana pobjeda:

Sad je najvažnija Argentina

"Dosad je hrvatska košarkaška reprezentacija u svijetu bila prepoznata kao odlična napadačka momčad, ali ova Hrvatska u Riju igra sjajnu obranu. Mi smo limitirali Španjolce na svega 70 poena i bili smo obrambeno na razini naših igara ovog ljeta kada smo pobjeđivali Grčku i Italiju. Naš cilj su tri pobjede u skupini i ovo je tek početak, mada ćemo znati proslaviti ovu pobjedu. Slijedi nam Argentina, koja je sjajna reprezentacija i za koju će nam trebati ovakva igra kao protiv Španjolaca."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

ČUDESAN PODVIG HRVATSKE: Bogdanović, Šarić i društvo srušili europske prvake Španjolce

Image
ČUDESAN PODVIG HRVATSKE: /

Bogdanović, Šarić i društvo srušili europske prvake Španjolce

Na tragu izbornikovih misli bio je i kapetan reprezentacije Roko Leni Ukić, strijelac osam poena:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrali smo daleko od savršenog, ali smo zato svi dali 200 posto u ovoj utakmici. Vjerovali smo u sebe i igrali kao momčad i to je razlog zašto smo slavili."

Euforije nije bilo niti kod Bojana Bogdanovića koji je u slavlje ugradio najviše, 23 koša:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić objasnio onu blokadu

"Ovo je velika pobjeda protiv momčadi koju nismo pobjeđivali i od koje smo dosad gubili uvjerljivo. Bili smo u velikom zaostatku, ali nismo odustajali, svi smo se borili koliko smo mogli i to se isplatilo. Odlučila je naša obrana i blokada Šarića na Gasolu u zadnjoj sekundi. Sada ne želimo da nam se dogodi kao prethodnim generacijama, dobili smo velikog favorita, ali opet ćemo biti pod imperativom i pritiskom ako izgubimo sljedeću utakmicu. Argentina je sada najvažnija, ma koliko ova pobjeda nad Španjolcima bila ogromna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A spomenuti Šarić, koji se napadački mučio cijeli ogled (ubacio pet poena) ovako je objasnio ključan trenutak susreta:

"Vidio sam da lopta neće ići na Mirotića, nego na Gasola, pa sam skočio ranije i pogodio. Osjećaj je kao da sam zabio koš za pobjedu u zadnjoj sekundi. Mene nije išlo u napadu jer nisam dobro ušao u utakmicu, nisam imao ritma, no moje koševe su nadoknadili ostali. Borili smo se iako smo puno zaostajali, a to se može samo ako smo momčad koja vjeruje u sebe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kruno Simon je utakmicu završio sa 10 poena, a u zadnjim minutama imao je možda i ključnu krađu lopte i polaganje.

"Ovo je stvarno pobjeda za uživanje jer smo dvaput bili u golemom rezultatskom minusu. Ključ svega je što prije zaboravimo ovaj trijumf protiv Španjolaca i posvetimo se sljedećim utakmicama", dodao je Kruno Simon, čije su krađa lopte i polaganje u završnici, uz deset ubačenih koševa, usmjerili Hrvatsku prema pobjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo