ZBOG TOGA JE IZABRAO ZAGREB / Srpski mediji o izjavi Ace Petrovića o bratu Draženu: 'Dražen bi završio u Zvezdi da se to nije dogodilo'

Image
Foto: Screenshot

'Da je Zvezda bila prvak nisam siguran da li bi Draženova odluka bila Cibona ili Zvezda. Taj koš Nakića je trasirao taj dolazak Dražena i te dvije titule prvaka Europe u tom kontekstu'

9.8.2022.
17:16
Screenshot
VOYO logo

Srpski mediji u utorak prenose izjavu Ace Petrovića o svom bratu Draženu. O njoj pišu u kontekstu otkrivanja istine od strane Ace, da je Zvezda mogla dovesti Dražena, samo da se to nije dogodilo zbog igre sudbine (čitaj Nakićevog nebeskog koša).

"Dražen je bio na korak do Zvezde", euforično pišu srpski tabloidi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbija teorije da je Dražen u Cibonu došao zbog Ace

Brat Dražena Petrovića, također sjajan igrač i sada proslavljeni trener, odbija teorije po kojima je zbog njega Cibona dobila legendarnog šutera. Za sve je kriv jedan drugi igrač Cibone. Jer, Aco je otkrio kako je Dražen umalo završio u Crvenoj Zvezdi.

Image
ŠTO SE DOGAĐA? /

Aco Petrović poslao oštru poruku čelnicima Cibone: 'Gospodo, morate to početi raditi. Cibona nije vaša privatna svojina....'

Image
ŠTO SE DOGAĐA? /

Aco Petrović poslao oštru poruku čelnicima Cibone: 'Gospodo, morate to početi raditi. Cibona nije vaša privatna svojina....'

"Mnogi su mislili kako je Dražen zbog brata izabrao Cibonu, ali to nije istina", pišu srpski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovako retroaktivno gledajući bilo bi to najlakše reći i meni bi to nahranilo ego da mogu reći da je Dražen došao zbog brata. Ne. Dražen je došao u Cibonu zbog Nakićevog horoka s kojim je Cibona osvojila titulu. Cibona je s tim košem igrala Ligu prvaka i Dražen je zbog toga došao", otkrio je Aleksandar Petrović.

Cibona je u sezoni 1983/84 završila kao prva poslije regularnog dijela sezone i generacija u kojoj su igrali Mihovil Nakić, Andro Knego, Zoran Čutura i Franjo Arapović došla je u play-off do finala sa Crvenom zvezdom. Nakon tijesne pobjede 78:76 u prvoj utakmici u Zagrebu, zvezdaši su uzvratili i pobijedili rivala sa osam razlike u Beogradu. A onda je Nakić nebeskim šutom horokom na šest sekundi do kraja donio pobjedu rezultatom 72:71. A taj horok je donio i najboljeg igrača Europe u to vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Da je Zvezda bila prvak nisam siguran da li bi Draženova'

"Da je Zvezda bila prvak nisam siguran da li bi Draženova odluka bila Cibona ili Zvezda. Taj koš Nakića je trasirao taj dolazak Dražena i te dvije titule prvaka Europe u tom kontekstu", otkrio je Petrović.

Nakon toga Dražen je sljedeće sezone otišao u Cibonu za koju je nastupao četiri godine i sa kojom je osvojio titule prvaka Europe 1985. i 1986. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo