KAOS U BEOGRADU / Srpski košarkaš u posljednjim sekundama spektakularno zabio za pobjedu: Momčad Krune Simona ponovno u finalu

Image
Foto: Profimedia

Košarkaši Andalou Efesa aktualni su prvaci Eurolige, a i ove sezone će igrati finale čuvenog natjecanja.

19.5.2022.
20:54
Profimedia
VOYO logo

Tricom Vasilija Micića u zadnjoj sekundi, turski Anadolu Efes je pobijedio Olympiakos sa 77-74 izborivši plasman u finale Final Foura košarkaške Eurolige u Beogradu.

Image
TAJ NAŠ LUKA /

Suigrač Luke Modrića na neobičan način pokazao što mu znači hrvatski kapetan: Nije puno pričao, ali je sve rekao!

Image
TAJ NAŠ LUKA /

Suigrač Luke Modrića na neobičan način pokazao što mu znači hrvatski kapetan: Nije puno pričao, ali je sve rekao!

Turski sastav će tako braniti europski naslov, a u finalu će 21. svibnja igrati protiv pobjednika susreta između Barcelone i Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olympiakos je bolje ušao u susret, Grci su poveli sedam razlike (12-5), no Efes se vratio okrenuvši rezultat u svoju prednost (18-14). Ipak, završnica prve četvrtine je otišla na grčku stranu i Olympiakos je prvi period dobio sa 21-18.

Sjajni Micić, Simon ozlijeđen

U drugoj četvrtini grčki sastav je imao i +7 (39-32), ali je do poluvremena aktualni europski prvak smanjio na samo koš minusa (43-42).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Simon slavi

Turci su bolju igru nastavili i na početku trećeg perioda stigavši do +11 (59-48), ali je momčad iz Pireja smanjila na tri koša minusa (66-63). U posljednjoj četvrtini gledali smo pravu dramu. Efes je minutu prije kraja poveo sa 74-70, no Olympiakos je 19 sekundi prije kraja uspio izjednačiti na 74-74. Pobjednika je odlučila Micićeva trica sa zvukom sirene za 77-74.

"Nismo dobro krenuli, ali u drugom poluvremenu smo preuzeli kontrolu i vodili 10, 11 razlike. Ali umorili smo se, pogotovo Larkin koji je dobio udarac u koljeno. Promašili smo puno šuteva i Olympiacos se vratio. Međutim, ipak smo slavili, bila je to vrlo teška utakmica," kazao je Ergin Ataman, glavni trener Anadolu Efesa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirotić MVP

U pobjedničkim redovima najefikasniji su bili Shane Larkin sa 21 košem i sedam asistencija, Elijah Bryant sa 16, te Micić sa 15 koševa, devet asistencija i šest skokova. Hrvatski košarkaš Krunoslav Simon nije igrao za Efes zbog ozljede koljena. Olympiakos su predvodili Shaquielle McKissic sa 12, te Hassan Martin, Tyler Dorsey i Kostas Sloukas sa po 11 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to čvrsta utakmica kako smo i očekivali. Odlučivala je jedna lopta, naravno zadnji koš nam je teško pao. Čestitamo Efesu. Dali smo sve od sebe. Imali smo malo veći pritisak nego što smo trebali, ali ovo je košarka," dodao je trener grčkog sastava Georgios Bartzokas.

Uoči početka beogradskog Final Foura dodijeljene su nagrade za najbolje tijekom sezone. Za najkorisnijeg (MVP) igrača izabran je Nikola Mirotić iz Barcelone. Najbolji trener je Georgios Bartzokas (Olympiakos), najbolji strijelac je Vasilije Micić (Anadolu Efes), najbolji obrambeni igrač je Kyle Hines (A|X Armani Exchange Milan), dok je najbolji mladi igrač Rokas Jokubaitis (Barcelona).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo