Srpkinje u polufinalu! (VIDEO)

Naše košarkašice u neizvesnoj utakmici pobedile Italijanke

26.6.2013.
18:53
VOYO logo

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije uspela je da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u Francuskoj, pošto je u četvrtfinalu savladala selekciju Italije sa 85:79 (26:23, 16:15, 23:26, 21:14).

Izabranice Marine Maljković tako su overile vizu za Svetsko prvenstvo i napravile najveći uspeh u poslednjih 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U borbi za finale naše košarkašice očekuje pobednik duela između Španije i Češke. U preostalim četvrtfinalnim utakmicama prvenstva Evrope sutra igraju Turska - Belorusija i Francuska - Švedska.

U veoma neizvesnom meču Italijanke su imale rezultatsku prednost tokom većeg dela. Naše košarkašice su strpljivom igrom pretile protivnicama, ali nikako nisu uspevale da preokrenu i stignu do vođstva, najviše zahvaljujući odličnom šutu rivalki za tri poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredinom treće četvrtine Italija je stekla prednost 59:52, međutim serijom od 7:0 košarkašice Srbije su se vratile u igru pred poslednji deset minuta četvrtfinalnog duela.

Naš tim se držao do samog finiša meča, ali su Italijanke na dva minuta do kraja stekle "plus 5". Ipak, Srpkinje se nisu predavale i čvrstom odbranom i preokreću rezultat serijom od 11:0 u svoju korist za veliki trijumf i najveći uspeh ženske košarke u poslednje dve decenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Jelena Milovanović koja je postigla 21 poen uz sedam skokova. Milica Dabović je dodala 17, a Jovana Rad 15 poena uz sedam skokova, dok su se kod Italijanki istakle Đorđija Sotana sa 22, Rafaela Maskijadri sa 11 i Katrin Ras sa 10 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo