Srbija preko svetskog vicešampiona do četvrtfinala EP (VIDEO)

Naše košarkašice ubedljivo savladale Čehinje sa 75:59

23.6.2013.
15:42
VOYO logo

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije postigla je veliki uspeh plasmanom u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Izabranice Marine Maljković su u trećoj rundi F grupe deklasirale svetskog vicešampiona Češku rezultatom 75:56 (15:11, 21:4, 13:15, 26:29).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protivnice Srbije u borbi za polufinale biće poznate nakon poslednjeg kola E grupe, a potencnijale rivalke su Španija, Turska, Italija ili Crna Gora.

Slično kao i na prethodnom duelu sa Hrvatskom, naše košarkašice su rešile pitanje pobednica već u prvom poluvremenu. Posle neizvesne uvodne četvrtine, Srpkinje su zahvaljujući sjajnoj odbrani stekle dvocifrenu prednost i stigle čak do 21 razlike. U tom delu igre Čehinje su dosta grešile i postigle samo četiri poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku meča došlo je do malog opuštanja u našim redovima. Nekoliko brzopletih napada Srbije iskoristile su košarkašice Češke i serijom od 9:0 na početku poslednje četvrtine primakle su se na "minus 10". Ipak, brzo su se konsolidovale naše igračice i rutinski privele meč kraju.

Milica Dabović je bila najefikasnija sa 17 poena i šest skokova, Jovana Rad je postigla 14 uz šest skokova, a Jelena Milovanović 13 poena uz osam skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo