Srbi 'bacili' hrvatske dragulje na koljena

Hrvatska košarkaška reprezentacija zaustavljena je u četvrtfinalu Svjetskog U19 prvenstva koje se održava u Češkoj. Bolja je bila Srbija sa 73:66.

5.7.2013.
20:05
VOYO logo

Izabranici Dražena Brajkovića poveli su na samom startu utakmice s 2:0 i nakon toga više ni u jednom trenutku praškog dvoboja nisu bili u prednosti.

Stalno su kaskali za Srbima, u nekoliko su im se navrata približili, ali do pobjede nisu mogli. Nije pomoglo ni još jedno sjajno izdanje Darija Šarića koji je utakmicu zaključio s 30 koševa, devet skokova i četiri asistencije, istina uz šut iz igre 10:22. Prvu su četvrtinu srpski košarkaši zatvorili s vodstvom 24:17, a odmah na početku druge dionice su serijom 7-0 pobjegli na velikih 31:17. Uspjela je naša reprezentacija do kraja poluvremena praktički u potpunosti uhvatiti priključak (35:38), ali novi loš ulazak u četvrtinu opet ju je bacio u veliki zaostatak (35:47).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoj završnici Hrvatska se košem i dodatnim bacanjem Šarića približila na 64:68, ali Srbi su u posljednjim sekundama ispunjenim prekršajima bili precizni s linije slobodnih bacanja i prokrčili su si put do polufinala protiv Australije. Hrvatska će, pak, protiv Španjolske krenuti u borbu za plasman od petog do osmog mjesta.

Osim Šarića, u našoj se reprezentaciji s 14 koševa istaknuo i Tomislav Gabrić, dok su srpsku reprezentaciju predvodili Mihajlo Andrić s 20 poena, te Vasilije Micić s 15 koševa i po osam skokova i asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo