ŠPANJOLCI SLAVILI U TRILERU PROTIV ITALIJE: / Već se znaju četiri četvrtfinalista na Svjetskom prvenstvu

Image
Foto: Profimedia

Juancho Hernangomez sa 16 koševa predvodio je Španjolce, dok je Ricky Rubio dodao 15 poena. Danilo Gallinari s 15 koševa i pet skokova te Luigi Datome s 12 poena bili su najbolji kod Talijana

6.9.2019.
17:19
Profimedia
VOYO logo

Košarkaška reprezentacija Srbije još uvijek na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu ne zna za poraz. Momčad Aleksandra Đorđevića naprosto je razmontirala reprezentaciju Portorika rezultatom 90:47 u prvoj utakmici drugog kruga natjecanja.

Ne treba ni naglašavati da u utakmici nije bilo neke velike rezultatske napetosti, a Đorđević je u ovoj utakmici imao priliku odmoriti malo svoje glavne igrače te dati priliku igračima s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemanja Bjelica s 18 poena i šest skokova predvodio je Srbiju, Boban Marjanović dodao je 16 koševa, a Nikola Jokić 14 poena i deset skokova. Jedini dvoznamenkast kod Portorika bio je David Huertas s 11 poena. Srbi su se ovom pobjedom plasirali u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Argentinci također savršeni

Nešto manje, ali još uvijek vrlo uvjerljivi bili su Argentinci u utakmici protiv Venezuele. Gauchosi su vodili gotovo cijelu utakmicu te na kraju zasluženo slavili 87:67.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji je u njihovim redovima bio je Gabriel Deck s 25 poena, a sasvim solidno mu je pomogao i veteran Luis Scola s 15 poena i šest skokova. Najbolji je kod Venezuele bio Michael Carrera s 19 koševa, dok je Luis Bethelmy dodao 11 poena.

Argentinci su tako izborili četvrtfinale, a s njima su tamo otišli i Poljaci koji su u odličnoj utakmici rezultatom 79:74 pobijedili Rusiju. Poljake je do pobjede preokretom vodio Waczynski s 18 poena, dok je najbolji Rus bio Kulagin s 21 poenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci slavili u završnici

Španjolska i Italija odigrale su pravu tvrdu utakmicu nakon koje su slavili Španjolci. Dvije momčadi igrale su do poluvremena u egalu, da bi se Španjolci malo odvojili u trećoj dionici. Talijani su ih brzo dostigli i ušli smo u napetu završnicu u kojoj je presudila furiozna serija Španjolaca od 10:0 koja im je i donijela pobjedu i plasman u četvrtfinale SP-a.

Juancho Hernangomez sa 16 koševa predvodio je Španjolce, dok je Ricky Rubio dodao 15 poena. Danilo Gallinari s 15 koševa i pet skokova te Luigi Datome s 12 poena bili su najbolji kod Talijana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo