BIO JE NA VATRI / Tricama presudio Ciboni i svojoj momčadi osigurao prvo mjesto prije doigravanja

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Uoči posljednjeg kola Cibona, Split i Zadar bili su poravnati na vrhu ljestvice s istim omjerom, 25 pobjeda i šest poraza

5.5.2023.
19:44
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

U susretu desetog, posljednjeg kola Lige za prvaka košarkaši Splita su u Draženovom domu pobijedili Cibonu sa 81-76 izborivši prvu poziciju na ljestvici uoči početka doigravanja.

Image
SVI ŽELE POMOĆI /

Beograd zahvalio Dončiću na izraženoj sućuti, ali i na ponuđenoj pomoći: Objasnili su zašto

Image
SVI ŽELE POMOĆI /

Beograd zahvalio Dončiću na izraženoj sućuti, ali i na ponuđenoj pomoći: Objasnili su zašto

Split je jedini ovisio sam o sebi, pobjeda u Zagrebu donosila je Žutima prvo mjesto, bez obzira na ishod subotnje utakmice Furnir - Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to sedma utakmica Cibone i Splita ove sezone u svim natjecanjima i četvrta pobjeda Žutih. U prvenstvu je sada 2-2, Cibona je izbacila Split u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića, dok su Žuti dobili obje utakmice u ABA ligi.

Bila je to neizvjesna utakmica koju je odlučio Dominik Mavra s dvije trice u zadnjih četrdesetak sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovi su bolje ušli u susret, poveli su 16-9, imali su i 19-12, no prva je dionica završila sa 23-21. U drugoj četvrtini Split je okrenuo rezultat i poveo sa 40-34, a na poluvrijeme se otišlo sa 44-42 Treća dionica donijela je minimalnu prednost domaćina (62-60).

Pet minuta prije kraja susreta gosti su imali koš viška (70-69), no Split tada radi 5-0. Cibona se 70 sekundi prije kraja susreta približila na minus jedan (74-75), no Dominik Mavra tricom vraća na +4 (78-74). Krešimir Ljubičić je smanjio, ali je Mavra novom tricom 10 sekundi prije kraja zabio za 81-76 i tako razriješio pitanje pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Srđana Subotića do pobjede su predvodili Lewis Markel Sullivan sa 20 koševa i pet skokova, Tyrell Jamal Nelson je zabio 17, Shannon Jerod Shorter 16, a Mavra 11 koševa.

Kod Cibone najefikasniji su bili Ljubičić sa 21 košem i 11 skokova, Borna Kapusta sa 19 koševa, te Sven Smajlagić sa 12 koševa i devet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak se još sastaju Cedevita Junior i Šibenka, a u subotu je na rasporedu susret između Furnira i Zadra.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo