ŠPANJOLCI ĆE KOŠARKAŠKOG PRVAKA DOBITI DOIGRAVANJEM? / Na turniru bi trebalo sudjelovati čak 12 momčadi

Image
Foto: Juan Carlos García Mate/Pacific Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Potencijali domaćini play-offa su Kanarski otoci i Andora

20.4.2020.
21:00
Juan Carlos García Mate/Pacific Press / Shutterstock Editorial / Profimedia
VOYO logo

Klubovi prve španjolske košarkaške lige dogovorili su se u ponedjeljak kako će prvenstvo prekinuto izbijanjem pandemije koronavirusa pokušati završiti odigravanjem završnog turnira sa 12 momčadi.

Image
'OVO JE GORE OD SMRTI': /

Svjedočanstvo čelnika košarkaškog velikana o koronavirusu obilazi svijet

Image
'OVO JE GORE OD SMRTI': /

Svjedočanstvo čelnika košarkaškog velikana o koronavirusu obilazi svijet

Videovezom su se sastali predstavnici 18 klubova te postigli sporazum o odigravanju "playoffa" kada to bude moguće. Na njemu bi sudjelovalo 12 najbolje plasiranih momčadi koje bi bile podijeljene u dvije skupine sa po šest klubova, a dva najbolja izborila bi nastup u polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez ispadanja?

Za domaćinstvo tog "playoffa" ponudili su se Kanarski otoci i Andora, dva teritorija s osjetno manjim brojem zaraženih koronavirusom. Odluka o domaćinu još uvijek nije donesena, kao niti termin odigravanja tog turnria. Još uvijek se čeka dopuštenje ministarstva zdravstva koje će donijeti odluku o eventualnom nastavku prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostalih šest klubova iz prve lige ne bi nastavilo s natjecanjem, ali ne bi niti ispali u drugu ligu. Razmatra se mogućnost da dvije posljednje momčadi, madridski Estudiantes i Fuenlabrada, zadrže prvoligaški status. Njima bi se iduće sezone pridružila dva najbolja kluba druge lige pa bi prva liga imala 20 momčadi umjesto sadašnjih 18.

Ogroman broj zaraženih

Španjolsko prvenstvo prekinuto je 14. ožujka kada je proglašeno izvanredno stanje. Igrači se od tada nalaze u svojim stanovima i kućama gdje individualno vježbaju. Nakon 23 odigrana kola vodeća je Barcelona s kapetanom Antom Tomićem ispred Real Madrida i trećeplasirane Zaragoze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Španjolskoj je u ponedjeljak bilo više od 200.000 inficiranih stanovnika koronavirusom, a više oboljelih imaju samo Sjedinjene Države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo