VIDEO: / Amerikanci slomili Slovence, a Litvanci savladali Turke za polufinale

Kosarkaska reprezentacija SAD-a, branitelj naslova svjetskog prvaka, lakocom se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva u Spanjolskoj.

10.9.2014.
8:50
VOYO logo

Slovenija je pruzila zilav otpor tijekom prvog poluvremena koje je zavrsilo sa samo sedam razlike za SAD, a Amerikanci niti u jednom trenutku nisu imali vise od 12 peona prednosti. No, u drugom poluvremenu Amerikanci su zaigrali jos brze u napadu, u trecoj su cetvrtini postigli cak 37 koseva i pobjegli na vise od 20 razlike.

U istom su ritmu nastavili i u posljednjoj dionici igre sve do maksimalnih 45 razlike (119-74). Klay Thompson je sa 20 koseva bio najefikasniji u redovima SAD-a, dok je Goran Dragic ubacio 13 za Sloveniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/pbDdY9ZOlfw

Turska je protiv Litve mnogo bolje otvorila utakmicu, te je povela 14:6. No, Litva je do kraja prve cetvrtine uspjela smanjiti na samo pet razlike (13:18), da bi vec sredinom druge cetvrtine preuzela vodstvo (24:23), a na odmor otisla s pet pogodaka prednosti (33-28).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak je zapoceo tricom Maciulisa za 36:28, ali potom Litva punih pet minuta nije postigla niti jedan poen, dok je Turska ostvarila seriju 12:0 za svoje vodstvo 40:36. Ipak, Litvanci su se s jos tri trice do kraja trece cetvrtine uspjeli vratiti u vodstvo, da bi furioznim otvaranjem cetvrte cetvrtine stigli i do 13 koseva razlike (64-51), te tako rijesili pitanje pobjednika.

//www.youtube.com/embed/m88e4nkN720

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Renaldas Seibutis je sa 19 koseva bio najefiksniji u sastavu Litve, Jonas Valanciunas je dodao 12 poena i 13 skokova, dok je Kerem Gonlum sa 13 ubacaja i devet skokova bio najbolji u redovima Turske.

U polufinalu ce SAD u cetvrtak igrati protiv Litve. I prije cetiri godine na SP-u Turskoj ove dvije reprezentacije su se susrele u polufinalu, a sa 89:74 bolja je bila reprezentacija SAD-a. U preostala dva cetvrtfinala u srijedu u Madridu se sastaju Srbija - Brazil (18 sati) i Spanjolska - Francuska (22 sata).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo