ŠOK ZA NBA LIGU I ČITAV AMERIČKI SPORT: / Neće se igrati još najmanje osam tjedana; Prijeti najcrnjiji scenarij za košarkaški svijet

Image
Foto: Profimedia

Koronavirus radi probleme u NBA ligi

16.3.2020.
7:35
Profimedia
VOYO logo

Šok za NBA ligu i čitav američki sport. Prema izvještavanju uglednog američkog ESPN-a, sve košarkaške američke profesionalne sportske organizacije mogle bi obustaviti sezonu na još najmanje 8 tjedana. Američki mediji pišu kako se čelnici lige pripremaju za "najcrnjiji scenarij", kako su to u pisanju istaknuli.

Da se utakmice počnu igrati sredinom lipnja, a postoji i onaj da se neće uopće više igrati. No, taj je manje vjerojatan...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVA SUPERZVIJEZDA NBA LIGE ODUŠEVILA AMERIKU: /

Talent neviđenih fizičkih sposobnosti pokazao svoj način borbe protiv koronavirusa

Image
NOVA SUPERZVIJEZDA NBA LIGE ODUŠEVILA AMERIKU: /

Talent neviđenih fizičkih sposobnosti pokazao svoj način borbe protiv koronavirusa

Razlog tomu je što je američki nacionalni centar za kontrolu koronavirusa uirigirao na takvu mjeru obrane od još najmanje osam tjedana ne igranja, zbog pandemije koronavirsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Strahovi postoje u potpunosti da se ne dogodi izgubljena sezona'

"Strahovi postoje u potpunosti da se ne dogodi izgubljena sezona, posebno na temelju onoga što neki stručnjaci vide kao spor odgovor SAD-a da spljošte krivulju koronavirusa i učine široko dostupnim za testiranje. Centri za kontrolu i prevenciju bolesti izdali su u nedjelju navečer preporuku da niti jedan događaj ili okupljanja ne bi trebali uključivati više od 50 ljudi u sljedećih osam tjedana", stoji u tekstu uglednog medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugi zastoj

Ured NBA lige još nije dao momčadi nikakve smjernice za nastavak utakmica, ali same organizacije pripremaju se za mogućnost dugog zastoja temeljenog na činjenicama oko epidemije koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA je od ideje o utakmicama bez navijača u areni prešao na neodređeno vrijeme sezone u roku od nekoliko minuta, a Utah Jazz centar Rudy Gobert u srijedu je pozitivno testiran na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Naš se svijet promijenio od poziva odbora guvernera'

"Naš se svijet promijenio od poziva odbora guvernera u srijedu", izjavio je jedan predsjednik NBA momčadi za ESPN.

"Stvarnost trenutno nije nikome izgubljena."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Financijske projekcije

Vlasnici NBA čekaju financijske projekcije lige o izgubljenim prihodima, za koje se očekuje da će ih uskoro podijeliti, rekli su izvori ESPN-u. J.B. Lockhart, glavni financijski direktor u NBA organizaciji, predvodio je napore da vlasnicima isporuči ono što svi očekuju da budu izazovne financijske projekcije u kratkoročnoj budućnosti koja je gusta s neizvjesnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA će vjerojatno pružiti projekcije o tri osnovna scenarija: financijskim troškovima potpunog obustavljanja sezone, ponovnog pokretanja sezone bez navijača u arenama ili za vrijeme igranja play-offa. Ti će se gubici odraziti na gornju plaću sljedeće sezone i na udio igrača u primanjima povezanim s košarkom", ističu Amerikanci u svom pisanju.

Plan za nastavak sezone

Za sada, postoji plan rada o vraćanju sezone u pun pogon koji govori o igranju bez publike, a momčadima je rečeno da pretraže datume arene već u kolovozu za doigravanje, rekli su izvori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Timovi su upućeni da daju datumski potencijal potencijalnog ureda lige na manjim mjestima u blizini, uključujući sadržaje za vježbanje momčadi, koji bi mogli poštedjeti upotrebu praznih arena i eventualno pružiti bolje uvjete praćenja preko TV-a.

Kratkoročne i dugoročne posljedice

Organizacije moraju procijeniti kratkoročne i dugoročne posljedice prekida ove sezone, uključujući buduća sponzorstva i ulaznice. Mnogi vlasnici osjećaju gubitak, ne samo neigranja utakmica, već zbog obustave i ostalih događanja poput koncerata itd... NBCSports piše kako Amerikanci gledaju i prema tome da sva sportska događanja u Americi obustave na 90 dana...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz sve to, NBA-ov povjerenik Adam Silver potiče svoju ligu da bude otvorena za eksperimentalne ideje u svakom području - formatu zakazivanja utakmica, mjestima održavanja, televiziji - što mora biti odgovor koronavirusu koji je napravio situaciju u NBA ligi bez presedana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Raste zabrinutost zbog onoga što dolazi'

"Iako raste zabrinutost zbog onoga što dolazi, kao i zdravlja američkog društva, ostaje optimizam da se sezona može nastaviti. Uglavnom, postoji neizvjesnost, jer nitko - ne samo vlasnici, nego ni Silver - ne može biti siguran na temelju otkrivanja utjecaja koronavirusa i koliko će dramatično eskalacija krize utjecati na sposobnost lige da se nastavi", stoji u tekstu ESPN-a.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo