KRAJ SNOVA / Slovenci nakon poraza uprli prstom, Dončić objasnio isključenje: 'Ne znam gdje pronađu ovakve, majke mi'

Image
Foto: Profimedia

Iako je njihov najbolji igrač u odličnoj formi, nisu se uspjeli plasirati u borbu za medalju

6.9.2023.
18:01
Profimedia
VOYO logo

Košarkaši Kanade napravili su u srijedu u Manili povijesni reprezentativni rezultat probivši se u polufinale Svjetskog prvenstva pobjedom nad Slovenijom 100-89 (26-24, 24-26, 30-21, 20-18), a za dva dana će se s reprezentacijom Srbije boriti za mjesto u finalu. 

Image
SUPERZVIJEZDA ISKLJUČENA /

Kanada preko Dončića do povijesnog uspjeha: Ispadanje Slovenije odlična je vijest i za Srbiju

Image
SUPERZVIJEZDA ISKLJUČENA /

Kanada preko Dončića do povijesnog uspjeha: Ispadanje Slovenije odlična je vijest i za Srbiju

Prvo ime dvoboja bio je Shai Gilgeous-Alexander koji je dvoboj završio s 31 košem, 10 skokova i četiri asistencije. RJ Barrett je ubacio 24 poena i imao devet skokova, a po 14 koševa su postigli Dillon Brooks i Nickeil Alexander-Walker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Dončić je sa 26 koševa bio najbolji slovenski strijelac, a najvećeg pomagača imao je u Klemenu Prepeliču koji je ubacio 22 poena.

Nakon utakmice Zoran Dragić je bio izrazito nezadovoljan sa sudačkim kriterijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragić: 'Ne znam gdje pronađu ovakve suce, majke mi'

"Znamo kakav je Brooks čovjek, prljav. Napravili su tako, to im je bio cilj, isprovocirali su suce. Na to nisu reagirali, čudno mi je... Kad smo mi išli u kontakt, odmah su svirali faul, a njima ne. Bit će zanimljiva utakmica protiv Srbije", rekao je Dragić, a onda je komentirao Dončićevo isključenje:

"Bio je izvan sebe. I mi se moramo manje baviti sucima, ali je teško. Dvije tehničke i morao je van. Ne znam gdje pronađu ovakve suce, majke mi", rekao je Dragić pa je ipak spustio loptu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Unatoč svemu, mi smo morali biti bolji. U prve dvije četvrtine igrali smo na visokom nivou. Nisu za sve suci krivi.''

Dončić: 'Svi znaju odakle tolika nervoza'

''Kanada je odigrala sjajno, ima jednog od najboljih na svijetu, bilo je teško čuvati ga. Ponosan sam na momčad, dali smo sve od sebe i sad idemo u hotel uzdignutih glava", rekao je Dončić nakon susreta i objasnio je otkud toliko frustracija i nervoze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi znaju odakle tolika nervoza. Za reprezentaciju uvijek igram s puno emocija, ali sad se nisam uspio kontrolirati. Bili smo blizu medalje... Moram biti bolji za ekipu, uvijek hoću umrijeti na terenu kad igram za svoju zemlju i moram biti bolji. Sucu sam rekao da neke odluke nisu fer. Igrali su toliko grubo na meni. Znam da se puno žalim, ali nije fer kako su sudili. Dillon Brooks je odigrao odlično, mnogi ga ne vole, ali ja poštujem kako igra'', zaključio je najbolji Slovenac. 

Fantastične borbe s FNC-a 12 iz pulske Arene ekskluzivno možete pogledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo