SLOVENAC POLUDIO ZBOG SUSTAVA KOJI BI MOGAO KOŠTATI I HRVATSKU: / 'Ovo je jedno veliko sr*nje, kvalifikacije su neregularne'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Klemen Prepelič nije zadovoljan sustavom kvalifikacija

27.2.2018.
10:50
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Slovenska košarkaška reprezentacija sinoć je upisala drugi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Europski prvaci izgubili su u Minsku od Bjelorusije s 92:93. Klemen Prepelič, jedan od neočekivanih heroja prošlog Prvenstva, promašio je četiri sekunde prije kraja slobodno bacanje za produžetke.

BJELORUSIJA SRUŠILA AKTUALNE EUROPSKE PRVAKE: Pogledajte dramatičnu završnicu u Minsku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenski reprezentativac se nakon utakmice požalio na sustav kvalifikacija u kojima ne mogu nastupati NBA košarkaši, a i euroligaški ovise o svojim klubovima. Takav sustav ne odgovara ni Hrvatskoj kojoj svi najbolji igrači igraju u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta pa joj je tako ugrožen plasman na SP jer nakon četiri kola ima samo jednu pobjedu.

"Moramo ovo prihvatiti jer ne možemo utjecati na te stvari"

"Kvalifikacije su neregularne, tisuću i jedna stvar se mijenja u posljednjem trenutku. Ovo je jedno veliko sr*nje, ali u njemu smo svi zajedno. Moramo ovo prihvatiti jer ne možemo utjecati na te stvari", rekao je Prepelič, a prenosi slovenski portal Ekipa 24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija je druga u svojoj skupini, zasad im nije ugrožen prolazak u sljedeću rundu u koju prolaze tri najbolje reprezentacija.

"Svaki dan branite titulu prvaka Europe i morate dokazivati da ste najbolji. Ne smijemo si dozvoliti ovakve poraze. Neki od nas ušli smo u ovaj susret kao da je utakmica prijateljska, a ne veoma važan duel. Morat ćemo tražiti bodove protiv težih rivala", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo