SLOBODNO PUSTITE SUZU, DANAS BI DRAŽEN SLAVIO TEK 54. ROĐENDAN: / Prisjetite se kakvog smo genijalca imali čast gledati

Image
Foto: Screenshot

Medalje, trofeji i osobni učinci ne mogu dočarati njegovu pravu veličinu

22.10.2018.
8:28
Screenshot
VOYO logo

Na današnji dan 1964. godine rođen je jedan od najvećih košarkaša koje je Hrvatska dala svijetu, igrač koji je u ranoj mladosti prerastao njene, a uskoro i granice Europe. Slavni, prerano otišli i nikad prežaljeni Dražen Petrović danas bi slavio tek 54. rođendan...

Kobni 7. lipanj 1993. godine odnio je košarkaškog genijalca prije njegova tridesetog rođendana u prokletoj prometnoj nesreći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među legendama

U dresu Šibenke iz rodnog grada Dražen je započeo svoj košarkaški uzlet koji je vodio preko Cibone i Real Madrida do NBA lige, tada europskim košarkašima prilično neotkrivene. Portland Trail Blazersi (ni)su mu dali šansu, u dresu New Jersey Netsa dokazao je ne samo da mu je mjesto među košarkom elitom već da ju može i predvoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegove osvojene medalje i trofeje nepotrebno je nabrajati, oni neće dočarati njegovu stvarnu veličinu. Niti će to učiniti njegovi pojedinačni učinci o kojima se i danas priča. Činjenica da je primljen u Kuću slavnih u Springfieldu, mjesto na kojem žive legende, najbolje će posvjedočiti što je on značio košarci.

Kao i to da s poštovanjem o njemu govore i najbolji među najboljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo