SKANDAL / Skandal s kladionicama u Americi zbog NBA utakmice; presudilo je sedam sekundi

Image
Foto: AP Images

Draymond Green odigrao je sedam sekundi utakmice i kladioničarima priuštio velike dobitke.

11.1.2022.
18:41
AP Images
VOYO logo

Nakon dvije godine izbivanja na parket se vratila jedan od najvećih zvijezda NBA lige. Klay Thompson nastupio je prvi puta nakon dvije godine i to u utakmici protiv jednih od najvećeg rivala Cleveland Cavaliersa.

No očigledno nije Thompson glavna priča te utakmice. Njegov suigrač i prijatelj Draymond Green stavio je u problem kladionice diljem SAD-a i odnio im desetke milijuna dolara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam presudnih seknudi

Green je  jako htio biti na povratničkoj utakmici Thompsona u nedjelju da je na trenutak, odnosno na cijelih sedam sekundi zanemario ozljedu potkoljenice koja ga muči već neko vrijeme. Odlučio je nastupiti na početku utakmice, te nakon samog podbacivanja napravio prekršaj, te izašao s terena. Tako je na terenu proveo svega sedam sekundi. Naime, klubovi su se dogovorili da će Green startati i odigrati prvih nekoliko sekundi te onda odšetati s parketa uz odavanje počasti Thompsonu na povratničkoj utakmici nakon oporavka od ozljede Ahilove tetive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, plan o dogovoru dva kluba nije se znao do pola sata prije utakmice, kada su Warriorsi objavili tweet u kojem su objavili kako će Green nastupiti, a minutu kasnije to je ponovio i Shams Charania, svjetski poznati NBA-novinar s bazom pratitelja od 1.4 milijuna na Twitteru.

Kladioničari nadmudrili kladionice
Kladionice su u svojim ponudama još od ranije imale u ponudi broj koševa Draymonda Greena, a čim je javnost saznala da će se Green pojaviti na terenu, kladioničari su masovno počeli uplaćivati na ispod (under) margine njegovih poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time im je bila zajamčena gotovo dvostruka zarada, budući da je koeficijent na over/under igre uvijek u prosjeku na 1.85. Dakle na uloženu kunu, 1.85 ide u ruke kladioničara.

Naime u SAD-u ne postoji porez na dobitak tako da je dobitak zaista bio gotovo dvostruko na uloženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neke kladionice su povukle oklade netom prije podbacivanja, neke su dobitak isplatile, a neke su se okrenule pravnim postupcima kako bi retroaktivno poništile oklade.

Draymond green je inače poznat po svojim ekscesima na terenu, a očigledno je ovaj put ne namjerno ponovno dospio na naslovnice. Trebalo mu je samo sedam sekundi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo