SJAJNI ŠARIĆ NAJBOLJI HRVAT: / James i Howard nestvarnim brojkama obilježili noć u NBA ligi

Image
Foto: AFP

Dario Šarić bio je najbolji Hrvat u još jednoj NBA noći

22.3.2018.
8:58
AFP
VOYO logo

Košarkaši Cleveland Cavaliers stigli su do 132:129 pobjede protiv Toronto Raptorsa u derbiju večeri NBA lige. U utakmici koja bi mogla biti i finale Istočne konferencije briljirao je LeBron James. Najbolji igrač Cavsa utakmicu je završio s 35 poena (11/19 šut iz igre), sedam skokova i čak 17 asistencija. Ove brojke, pogotovo dodavanja, zvuče još impresivnije kada se uzme u obzir kako nije imao nijednu (?!) izgubljenu loptu.

HRVATSKI ASOVI S ĐOKOVIĆEM NA NBA SPEKTAKLU: Vatreni se pohvalili dresovima u kojima je nedavno igrao i LeBron

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žižić ubacio šest poena

Ovim pothvatom postao je prvi igrač u povijesti NBA lige s minimalno 35 poena i 15 asistencija, a bez izgubljene lopte. Hrvatski centar Ante Žižić igrao je 15 minuta i ubacio šest koševa (2/3 iz igre). Playmaker Raptorsa Kyle Lowry je s 24 poena bio najbolji kod poraženih, a DeMar DeRozan dodao je 21.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čudesni Howard

Nestvarne brojke ostvario je Dwight Howard. Centar Charlotte Hornetsa je u pobjedi svoje momčadi protiv Brooklyn Netsa zabilježio 32 poena uz čak 30 skokova. Ovo je prvi 30/30 učinka u NBA ligi od Kevina Lovea iz 2010., a tek drugi u posljednjih 36 godina. Iako je ostvarenje nevjerojatno, kada se stavi u kontekst s legendarnim Wiltom Chamberlainom, ne izgleda tako. Ali opet, takve brojke svijet zasigurno više neće vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić nastavio svoju formu

Philadelphia 76ersi svladali se Memphis Grizzliese 119:105 i opet pokazali se s pravom mogu potući i za treće na Istoku. Došli su do četvrte uzastopne pobjede, trenutačno su četvrti s utakmicom i dvije pobjede manje od trećeg Clevelanda, a do kraja imaju relativno lagan raspored. Dario Šarić utakmicu je završio s 15 poena (5/9 šut iz igre) i tri skoka i još s trojicom igrača dijelio titulu najboljeg strijelca utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indiana Pacersi Bojana Bogdanović izgubili su u gostima od New Orleans Pelicansa 96:92. Hrvatski šuter zaustavio se na devet poena (4/10 iz igre) u 33 minute na parketu. Najbolji kod pobjednika bio je Anthony Davis s 28 poena i 13 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo