ŠIŠI I SUPER MARIO MIJENJAJU KLUBOVE? / 'Šarića guši talent suigrača, Hezonja nije veliki rizik za one koji se žele kockati'

Image
Foto: AFP

U NBA ligi uskoro kreće prijelazni rok koji traje do 8. veljače sljedeće godine

28.12.2017.
7:30
AFP
VOYO logo

Hrvatski igrači Dario Šarić (Philadelphia 76ers) i Mario Hezonja (Orlando Magic) koji nastupaju u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta mogli bi biti iznenađenja prijelaznog roka, a The Ringer ih je uvrstio na popis petnaestorice na koje vrijedi baciti pogled.

Dario Šarić

U momčadi koja je krcata talentima ističe se i ime hrvatskog reprezentativca za kojeg izvor podsjeća da je u posljednjih 30 utakmica prošle sezone, svoje premijerne među košarkaškom elitom, bio na prosjecima od 17.9 poena, 7,3 skoka i 3,2 asistencije. Naziva ga se važnim dijelom Philadelphijine momčadi koji ima lijepu minutažu (30,4 minute u prosjeku) i iste takve napadačke ovlasti (11,3 šuta po susretu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Njegov šut za tri poena još se razvija (33,1 posto ove sezone), njegova je obrana još uvijek loša, ali sa samo 23 godine iza sebe ima osvojene naslove i MVP nagrade u Europi te priliku za razvoj u jednako mladoj momčadi', navodi izvor dodajući da je šteta što ne pruža više razigravačkih partija kakva je bila nedavna u utakmici protiv Raptorsa (18 poena, deset skokova, devet asistencija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zaključku u kojem se navodi da krivnja nije niti Šarićeva niti se ona može pripisati momčadi, jer u pitanju je sastav krcat talentom, zapravo se kazuje da u 76ersima ima igrača čiji talent nadmašuje Šarićev i koji su prvi izbor za popunjavanje pozicija na parketu.

Mario Hezonja

I dok je Šarić opširno upisan na drugom mjestu tog (nenumeriranog) popisa, Hezonja spada na njegov sam kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovo se ime spominje uz ono Jahlila Okafora kao igrača koji su razočarali s drafta 2015. godine, no isto se tako navodi da je u pitanju 22-godišnjak koji je pokazao bljeskove onoga zbog čega ga se smatralo igračem koji bi mogao oduševiti. Budući da igra posljednju godinu ugovora, zaključuje izvor, 'ne predstavlja veliki rizik za momčadi koje su se spremne kockati'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hezonja je, inače, na prosjecima od 5,9 poena i 2,6 skokova po utakmici ove sezone, ponajviše zahvaljujući prilici koju je dobio u prosincu. U zadnjih sedam odigranih utakmica u šest je bio dvoznamenkast po broju poena pri čemu se ističe partija karijere protiv Detroit Pistonsa (28 poena, osam trica, šest skokova).

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo