Sin Franje Arapovića odveo Hrvatsku do medalje na EURU!

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 18 godina osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Turskoj.

3.8.2014.
19:56
VOYO logo

Iako su mnogi na ovom turniru Hrvatsku vidjeli u finalu, na kraju se naši mladi košarkaši na čelu s izbornikom Antom Nazorom moraju zadovoljiti europskom broncom. Baš kao i u utakmici s Turskom, hrvatski su košarkaši loše ušli u susret protiv Gčke.

Prvu četvrtinu su zaostajali osam koševa (19:11), ali su do odmora ipak uspjeli preokrenuti rezultat i na poluvrijeme otići s dva poena prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grčka je na kraju pala u zadnjih desetak minuta, ponajviše zahvaljujući igraču utakmice, mladom Marku Arapoviću, sinu slavnog hrvatskog košarkaša Franje Arapovića.

Mladi centar zabio je 24 koša i tome dodao čak 16 skokova i četiri asistencije, a s istim brojem koševa i pet skokova pratio ga je Lovro Mazalin. Najbolji igrač Hrvatske na ovom turniru, Ivan Bender bio je nadohvat triple-doublea sa 14 poena, devet skokova i deset asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Grčke su najbolji bili Vasileios Charalampopoulos s 20 i Dimitrios Stamatis s 19 poena.

U finalu su igrali Turska i Srbija, a na kraju je slavio domaćin i tako postao prvak Europe. Turci su se, mimo svih očekivanja, poigrali sa Srbima i na kraju slavili 85:68.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo