Senzacionalno slavlje Cedevite!

Zagrebački klub upisao je veliku pobjedu na gostovanju u Kazanu. Igrači Aleksandra Petrovića sa 88:84 svladali su ruski Uniks, možda i najvećeg favorita za osvajanje Eurokupa.

2.3.2011.
0:46
VOYO logo

Košarkaši Cedevite osvojili su drugo mjesto u skupini I drugog kruga natjecanja u Eurokupu iako su u susretu posljednjeg, 6. kola kao gosti svladali ruski Uniks u Kazanu sa 88:84 (22:22, 16:18, 18:24, 32:20).

Cedevita i Uniks natjecanje u skupini završili su sa po četiri pobjede i dva poraza, ali Uniks je osvojio prvo mjesto zbog boljeg omjera u međusobnim susretima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačkoj momčadi je osvajanje prvoga mjesta bila potrebna pobjeda od 19 koševa razlike što je, realno, bilo nemoguće za očekivati, ali i ova pobjeda veliki je rezultat s obzirom da je Uniks najveći favorit za osvajanje Eurokupa, a Cedevita je u Kazanu igrala bez Dontayea Drapera i Corsleya Edwardsa.

Najefikasniji u gostujućem sastavu bio je Bracey Wright sa 27 koševa, Marino Baždarić je zabio 20 poena i ključna slobodna bacanja u zadnjoj minuti, dok je Vedran Vukušić dodao 19 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sastavu Uniksa Kelly McCarty i Ricky Minard ubacili su po 21 poen, dok je hrvatski reprezentativac Marko Popović za 22 minute postigao šest koševa, ali je u posljednjoj minuti izgubio čak dvije lopte u napadu.

U četvrtfinalu će Cedevita igrati protiv pobjednika skupine K, španjolskog Estudiantesa, a bolji iz dva susreta izborit će nastup na završnom turniru. Četvrfinalni susreti na rasporedu su 23. i 30. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaši Zadra okončali su svoj nastup u eurokupovima ove sezone 53:76 (19:21, 9:18, 14:14, 11:23) porazom na gostovanju kod belgijskog Oostendea u susretu posljednjeg, 6. kola skupine L drugog kruga Eurochallenge Cupa. Najefikasniji kod Zadrana, koji su natjecanje u skupini okončali na posljednjem, četvrtom mjestu, bio je Marko Car sa 17 koševa, dok je Matthew Lojeski sa 18 poena bio prvo ime Oostendea, koji je osvojio prvo mjesto s pet pobjeda i jednim porazom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo