Pogledajte tricu koja je bacila čitavu Srbiju u očaj

Sportska Srbija je u šoku! U beogradskoj Kombak areni u nedjelju će se igrati hrvatski finale ABA lige!

25.4.2014.
17:13
VOYO logo

Dan ranije je, podsjetimo, Cibona napravila senzaciju, pobijedivši Crvenu zvezdu, najbolju momčad regularnog dijela regionalne lige, sa 75-70. Vukovi će se u nedjeljnom finalu tako boriti za naslov protiv gradskog rivala koji je u petak izborio pobjedu u utakmici s pregršt preokreta.

Repešina je momčad otvorila utakmicu s 13-2, a u drugoj je četvrtini imala i 16 koševa prednosti (34-18). Međutim, već do kraja poluvremena je Partizan značajno smanjio zaostatak (40-35), a na početku drugog dijela serijom 16-5 poveo s 51-45.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/Iw8GTAPNMa8

Cedevita se nakratko uspjela vratiti, pa čak i ponovno povesti (52-51), ali do kraja treće četvrtine su Beograđani otišli na 64-57.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjoj dionici su imali i 11 koševa prednosti (73-62), a onda su opet došle sjajne Cedevitine minute. Repešini su igrači napravili seriju 14-1 i došli do novog vodstva (76-74). Uslijedila je neizvjesna završnica, a u posljednjim je trenucima Milenko Tepić najprije promašio tricu kod vodstva domaćih 79-78, da bi Smith uhvatio loptu i s pola terena pogodio sa zvukom sirene za konačnih 81-79!

Spomenimo da su kod Cedevite najefikasniji bili Miro Bilan sa 14 poena, Jusuf Nurkić s 13, Nolan Smith i Luka Babić s po 12 i Goran Suton s 10 kojima je dodao i 11 skokova. U redovima Partizana je s 25 koševa najraspoloženiji bio Aleksandar Pavlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će tako drugi put u povijesti ABA lige dobiti pobjednika, ali ne samo to - iduće će sezone naša zemlja imati dva predstavnika u Euroligi!

Košarkaši CSKA-a deklasirali su Panathinaikos sa 74-44, a Real Madrid bio je bolji od aktualnog prvaka Europe Olympiacosa sa 83:69. Tako su se ova dva giganta europske košarke plasirali na završni turnir Eurolige koji će se od 16. do 18. svibnja igrati u Milanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Panathinaikos je s dvije uzastopne pobjede na svome parketu uspio izjednačiti na 2-2 u četvrtfinalnoj seriji i izboriti majstoricu, ali ovog petka u Moskvi nisu imali nikakve šanse. CSKA je dominirao od samog početka i ovaj mu put nije palo na pamet dopustiti Atenjanima da izbore produžetak kao u prvoj utakmici u ruskoj prijestolnici.

Kod domaćih su najbolji Saša Kaun s 18 koševa i devet skokova, te Viktor Hrjapa s deset poena, šest skokova i pet asistencija. U slabašnom gostujućem sastavu nešto bolji od ostalih je s 11 koševa bio James Gist. Naš Roko Ukić je za 20 minuta igre upisao dva poena (dvice 1-5, trice 0-1) i dvije asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olympiacos je u Madridu gotovo cijelo vrijeme bio u zaostatku. Istina, na poluvremenu su Grci imali minus od samo šest (40-34), a na kraju treće četvrtine od sedam koševa (59-52), što im je nudilo nadu da mogu do preokreta. No, u završnoj se dionici Real brzo odlijepio i na kraju došao do prilično uvjerljive pobjede.

U domaćem sastavu, u kojem nije bilo ozlijeđenog Dontayea Drapera, najbolji su bili Sergio Llull s 20 koševa i Felipe Reyes s 15 poena i osam skokova. Kod gostiju je 19 koševa i sedam asistencija upisao lanjski MVP Eurolige Vassilis Spanoulis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu završnog turnira gledat ćemo tako ''el clasico'' okršaj Barcelone i Real Madrida. Drugi polufinalni par čine CSKA i Maccabi.

Euroliga, četvrtfinale, pete utakmice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CSKA - Panathinaikos 74-44 (3-2 u seriji) Real Madrid - Olympiacos 83-69 (3-2 u seriji) (TS)

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo