Teško mu palo / Šarić se javio nakon košarkaškog debakla: 'Ove kvalifikacije nemaju nikakvog smisla'

Image
Foto: AP

Dario Šarić iz SAD-a je gledao kako neće s Hrvatskom vidjeti Kinu

23.2.2019.
19:30
AP
VOYO logo

Hrvatska košarkaška reprezentacija bit će tek promatrač onoga što će se nadolazećeg kasnog ljeta zbivati u Kini na smotri najboljih košarkaških reprezentacija svijeta.

Poraz od Poljske i definitivno je ostavio Hrvatsku bez šanse da vidi najmnogoljudniju zemlju na svijetu, a u ponedjeljak će protiv Mađarske završiti ovo kvalifikacijsko mučenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju je priliku Hrvatska propustila u dvije rujanske utakmice protiv Litve i Poljske kada je imala NBA igrače na raspolaganju, ali obje je izgubila. I tada je bilo jasno da do Kine neće doći.

Dario Šarić igrao je u tim utakmicama i njemu je sigurno najteže bilo gledati daleko od centra zbivanja ono što se događalo u ovim kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S ovakvim prozorima u kojima igrači iz NBA lige i Eurolige ne mogu igrati ove kvalifikacije po meni nemaju nikakvog smisla“, rekao je Šarić za AP.

"Naravno da mi se ovo ne sviđa. Igraš u SAD-u, a u isto vrijeme tvoja reprezentacija igra kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo koje su kvalifikacije za Olimpijske igre i ti nemaš mogućnost predstavljati svoju zemlju. Ovakav sistem nije najbolje djelovao na našu momčad.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I, nažalost, Hrvatska je platila danak tomu što ima šest igrača u najboljoj ligi svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo