ŠARIĆ POSTAJE PHILADELPHIJIN STARTER? / Potez koji su napravili 76ersi mogao bi biti odličan za hrvatskog reprezentativca

Image
Foto: Screenshot
23.2.2017.
10:58
Screenshot
VOYO logo

Ilyasova je u Hawkse otišao u zamjenu za 32-godišnjeg brazilskog centra Thiaga Splittera i jedan izbor u drugom krugu sljedećeg NBA drafta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ilyasovi će Atlanta biti šesta momčad u dosadašnjoj NBA karijeri u kojoj je prvih sedam sezona proveo u Milwaukeeju, a potom se vrlo često selio. U posljednjih 20 mjeseci ovo je već peta razmjena igrača u koju je Ilyasova uključen. Sezonu 2015/16. započeo je u Detroitu, a nakon 52 odigrane utakmice preselio u Orlando. Ovu je sezonu započeo kao igrač Oklahoma Cityja te nakon samo tri utakmice stigao u Philadelphiju za koju je nastupio u 53 dvoboja, a u njih 40 bio članom početne petorke. Za Sixerse je u prosjeku ubacivao 14,8 koševa uz 5,9 skokova i 1,8 asistencija.

Thiago Splitter bi trebao svojim iskustvom pomoći na parketu, ali i kao mentor mladim centrima Philadelphije Joelu Embiidu, Nerlensu Noelu i Jahlilu Okaforu, ako potonji ostane među Sixersima. Naime, prema pisanju američkih medija Okafor bi mogao preseliti u Chicago, ako se klubovi uspiju dogovoriti razmjenu. Čini se kako je za realizaciju tog transfera ključan pristanak čelnika Philadelphije da u razmjenu bude uključeno visoko krilo Bullsa, španjolski reprezentativac Nikola Mirotić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na tu razmjenu, vrlo je izgledno da će hrvatski reprezentativac Dario Šarić odlaskom Ilyasove biti promoviran u člana početne petorke Sixersa. Šarić je na posljednjih pet utakmica uoči stanke zbog All-Star vikenda, u kojima je Philadelphia ostvarila tri pobjede, imao prosjek od 20,6 koševa, 7,4 skokova i 2,2 asistencije po utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo