ŠAMANIĆ NA PREDSTAVLJANJU PRIČAO O DVOJICI HRVATSKIH VELIKANA: / 'Oni su mi idoli. Popovich? Jedva čekam da počnem učiti od njega'

Image
Foto: Screenshot

Hrvatska je dobila još jednog NBA igrača

21.6.2019.
12:20
Screenshot
VOYO logo

Hrvatski 19-godišnji košarkaš LukaŠamanić izabran je kao 19. u prvom krugu NBA drafta, a prava na njegovo dovođenje u najjaču ligu svijeta dobili su San Antonio Spursi.

Riječ je o je sinu bivšeg hrvatskog košarkaša Marka Šamanića, visok je 210 centimetara i iznimno brz za svoju visinu, što su NBA skauti vidjeli kao jednu od njegovih najvećih vrlina. Prije tri godine angažirala ga je Barcelona, gdje je igrao za njezinu B momčad, a prošle sezone je igrao za Petrol Olimpiju te u 20 utakmica u ABA ligi prosječno imao 6,4 poena, 3,9 skokova i 0,8 asistencija po utakmici, a u prosjeku je u igri provodio 15,4 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šamanić je postao 23. hrvatski košarkaš koji je izabran na NBA draftu, prvi ikad kojeg je izabrala momčad koju vodi legendarni trener Gregg Popovich. Ujedno, Šamanić je četvrti najbolje rangirani košarkaš među hrvatskim igračima. Viši izbor na draftu imali su samo Dragan Bender (4.), Mario Hezonja (5.) i Dario Šarić (12.).

Ne krije oduševljenje

"Iskreno, za me je blagoslov igrati za trenera Popovicha i učiti od takve osobe. Ne mogu dočekati da počnem učiti od njega i iskusnijih suigrača", poručio je Šamanić nakon drafta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da oni imaju sličan stil kakav se igra u Europi, dugačku povijest europskih igrača, a to je samo još jedan motiv da budem što spremniji", poručio je o dodao kako bi odmah iduće sezone htio igrati za klub", rekao je Šamanić. Progovorio je i o svojim idolima.

"Idoli su mi ToniKukoč, koji je Hrvat, DraženPetrović također, a od današnjih igrača Kevin Durant i svi visoki igrači. Draženov mentalitet bio je na višoj razini, a znam da Spursi posjeduju pobjednički mentalitet. Žele pobjeđivati i natjecati. Sjajna su organizacija dobro povezana s Europom", poručio je hrvatski košarkaš kojem se ostvario dječački san.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo