'Od nas možete očekivati sve - od katastrofe do briljantnog!'

Unatoč najavama iz stožera hrvatske košarkaške reprezentacije kako je Finska nezgodan i opasan protivnik, Repešini izabranici pregazili su je kao plitak potok!

12.9.2013.
17:14
VOYO logo

"Bila je to prava utakmica! Naš je pristup bio vrhunski i zato je izgledalo jako dobro! Pripremili smo se za njih, imamo centre koji znaju dodati. Govorio sam od početka da se od nas može očekivati katastrofa kakvu smo doživjeli u prvom kolu pa do ovog briljantnog izdanja. No, dokle god imamo zajedništvo i samopouzdanje ne trebamo se nikoga bojati", rekao je Roko Ukić nakon velike pobjede koja je našima dala dodatno samopouzdanje..

Sljedeći protivnik su Talijani u subotu (14.30 sati), između je dobrodošao dan odmora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi put imamo priliku da se ne provlačimo do četvrtfinala nego da tamo dođemo s autoritetom. Do sada bi se uglavnom provlačili pa bi izgubili sa zadnjim šutem. Dalje ćemo sve tekme probati odigrati na ovaj način. Ne gledamo samo prolaz, nego da samo igramo pravu košarku", istaknuo je kapetan.

Damjan Rudež pokazao se kao pravi 'joker s klupe'. Sa svojih pet trica iz osam pokušaja (ukupno 17 koševa), bi je jedan od glavnih junaka utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je bila pobjeda momčadi. Znali smo da će biti jako teško da su agresivna momčad, no slomili smo ih. Primjetna je kemija među igračima, nakon poluvremena vratili su se na parket nasmijani, međusobno se zezali... Svima nam je drago zbog toga, na poluvrijeme je lakše otići kad vodiš 20 razlike. Napunili smo se samo samopouzdanjem i sad to moramo iskoristitiŠto očekivati protiv Talijana? Oni su jako su dobra momčad i stoga pozivam navijače da nas dođu podržati", poručio je Rudež.

"Finci su u prvom krugu pokazali vrlo dobru obranu i zato je bilo bitno da imamo brzi protok lopte, a kad smo počeli pogađati otvorene šuteve oni više nisu znali što da rade. Sve u svemu, odigrali smo sjajnu i dicipliniraninu utakmicu, a i visoka pobjeda bi nam mogla dobro doći ako uđemo u krug sa nekoliko reprezentacija. U našoj igri ima sve više samopouzdanja, a i obrana nam je sve bolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujem se navijačima koji su i danas, na radni dan, došli u velikom broju, a nadam se da će ih u subotu biti još više kada igramo protiv Italije. Talijane dobro poznajem, jer više od pola ekipe sam odgojio kao trener. Imaju dobru obranu i odlični su šuteri, imaju nekoliko igrača koji su u stanju u serijama pogađati trice, i ako ih krene šut teško će ih biti zaustaviti. Čeka nas još dosta posla, ali ako Bog da bit će vremena za slavlje", poručio je izbornik Jasmin Repeša iz Slovenije. Grčka srušila Španjolsku, Slovenija Italiju Aktualni europski prvaci Španjolci izgubili su na startu drugog kruga Europskog košarkaškog prvenstva u Slovenije od Grčke sa 79-75…

Grci u drugi krug nisu prenijeli nijednu pobjedu tako da ih je trijumf protiv branitelja naslova vratio u igru za plasman u četvrtfinale. Španjolci, pak, sada u skupini F imaju omjer 2-1, baš kao i Hrvatska koja je ranije danas deklasirala Finsku s 88-63.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrlo neizvjesnoj utakmici prva i treća četvrtina su pripale Španjolskoj, dok su u drugoj i četvrtoj dominirali Grci. Španjolci su u posljednju dionicu ušli s prednošću 57-52, a onda su tricom Rudyja Fernandeza došli i do plus osam na startu završne četvrtine. No, Grci su malo-pomalo gradili preokret, a poveli su nakon pet uzastopnih koševa Vassilisa Spanoulisa šest minuta prije kraja.

Ključnom se pokazala trica Michaila Bramosa kojom je Grčka povela sa 75-68 na ulasku u zadnju minutu. Povratka za Španjolce poslije toga više nije bilo. Spanoulis je utakmicu zaključio s 20 poena, a isti su broj koševa na poraženoj starni ubacili Fernandez i Marc Gasol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eurobasket: Braća Dragić slomila Talijane Talijanski košarkaši doživjeli su prvi poraz na Europskom prvenstvu u Sloveniji. U ljubljanskoj dvorani Stožice nanio im ga je domaćin natjecanja (84-77)…

Još su jednu veliku utakmicu odigrala braća Goran i Zoran Dragić koji su zajedno ubacili gotovo polovicu slovenskih koševa. Goran je uz 22 poena imao i šest asistencija, dok je Zoran dodao 15 koševa i 11 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više su puta Slovenci morali slamati otpor Talijana koji su se uporno vraćali. No, gotovo svaki put kad bi došli blizu ili izjednačili, ukazao bi se jedan od Dragića. Italiji na kraju nije pomogla ni nova dobra utakmica Alessandra Gentilea koji je ubacio 20 koševa, kao ni Luigija Datomea koji je zaključio dvoboj sa 16 poena i šest skokova.

Slovenija i Italija su sada izjednačene s Hrvatskom na vrhu ljestvice skupine F. Sve tri reprezentacije imaju po dvije pobjede i poraz. Talijanima je sljedeći suparnik upravo naša reprezentacija, u subotu u 14.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eurobasket, skupina F, 1. kolo:

Hrvatska - Finska 88-63 Grčka - Španjolska 79-75 Slovenija - Italija 84-77

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Italija 2-1, 2. Slovenija 2-1, 3. Hrvatska 2-1, 4. Španjolska 1-2, 5. Grčka 1-2, 6. Finska 1-2

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo