ROKO SE VRAĆA KUĆI: / Ukić nakon 15 godina ponovo u dresu Splita, igrat će besplatno

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zanimljivo je da Ukić neće od Splita tražiti plaću, već će dobivati samo bonuse od ABA lige i hrvatskog prvenstva

5.1.2021.
16:41
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski košarkaški reprezentativac Roko Leni Ukić (36) vraća se u KK Split, klub u kojem se još kao srednjoškolac proslavio, a kasnije i ostvario sjajan inozemni transfer. Kako pišu Sportske novosti, Ukić će biti predstavljen u srijedu, a igrat će za Split potpuno besplatno.

Ukićeva karijera dosad je bila vrlo bogata. Sa 17 godina već je bio kapetan žute splitske momčadi, da bi nakon nekoliko sezona otišao u Španjolsku. Odlične igre i velik talent donio mu je i potpis za NBA klub Toronto Raptors, u kojem je proveo jednu sezonu, dok je u svojoj drugoj sezoni preko bare igrao za Milwaukee Buckse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mršić računa na njega

Nakon povratka iz Amerike nastavio je igrati na visokoj razini, a najveći je trag ostavio u Fenerbahčeu i Panathinaikosu, igrao je i za Cedevitu da bi proteklog prosinca odlučio otići u svoj Split.

Zanimljivo je da Ukić neće od Splita tražiti plaću, već će dobivati samo bonuse od ABA lige i hrvatskog prvenstva. Ukić je u kvalifikacijama za Eurobasket (koji je Hrvatska već izborila) bio jedan od ključnih igrača, a na njega će izbornik Mršić ozbiljno računati i u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Splitu će zasigurno dobiti solidnu minutažu i tako ostati u formi za reprezentativne susrete koji slijede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo