Pao lider / Rimčeva Cedevita uspjela što dosad nije nitko: 'Ne želim umanjiti zasluge igrača, ali...'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatski prvak potpuno je razbio vodeću momčad ABA lige u derbiju kola

27.1.2019.
10:07
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Jednom od najboljih utakmica sezone Cedevita je postala prva momčad u ABA ligi koja je ove sezone pobijedila Crvenu zvezdu. U 17. kolu.

"Ne bih htio umanjiti zasluge svojih igrača, ali mislim da treba biti iskren i reći da smo uhvatili Zvezdu kad nije u idealnoj situaciji jer u utorak igra utakmicu protiv Limogesa koju mora dobiti da bi ostala u utrci za prolazak u četvrtfinale Eurokupa", izjavio je Slaven Rimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To nipošto neće umanjiti izdanje njegovih igrača jer bilo kakvu Zvezdu, a bila je u Zagrebu bez prvog centra Zirbesa i obrambemog specijalca Lazića, treba dobiti, a gdje još u jednom je trenutku ostaviti i na -30.

"Osim prvih pet-šest minuta, kad su oni pogodili neke šuteve i kad smo mi napravili nekoliko grešaka, kod nas je sve dobro izgledalo. Odigrali smo dobro obrambeno, energetski i trčali smo. Bio bih zadovoljan i s pobjedom od pola koša, a sve je ostalo bonus."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski prvak uspio je ono što je izgledalo nezamislivo - oduzeti draž ovakvom derbiju, pa je posljednjih 15 minuta bila revija.

"Mislim da se od početka vidjelo da smo postavili ton utakmice. Izašli smo agresivno, natjecateljski, prvenstveno u obrambenom dijelu i to je odredilo nastavak utakmice. U posljednjoj četvrtini dopustili smo dosta poena i možda smo se prerano opustili, no to je tako kad se ima velika razlika. Odigrali smo ponajbolju utakmicu u sezoni", manje-više sve je za kraj rekao Filip Krušlin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo