REVOLT U HRVATSKOJ KOŠARCI: / Pravila promijenjena usred sezone kako bi se pogodovalo Ciboni i Zadru!?

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Hrvatski košarkaški savez (HKS) izazvao je pravu konfuziju i revolt iznenadnom promjenom pravila natjecanja hrvatskog prvenstva usred sezone.

7.1.2017.
22:20
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Kako piše Dalmatinski portal, HKS je iznenada promijenio način plasmana u regionalnu ABA ligu. Neposredno prije početka sezone u Propozicijama natjecanja, koje je potpisao tadašnji predsjednik HKS-a Ivan Šuker, stajalo je:

"Doigravanjem se dobiva prvak RH, a sva ostala prava iz Državnog prvenstva ostvaruju se temeljem poretka u Ligi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
NEMILOSRDNA CEDEVITA: /

Zadrani su pružili dobar otpor, ali pored sjajnog Amerikanca nisu imali šanse

Image
NEMILOSRDNA CEDEVITA: /

Zadrani su pružili dobar otpor, ali pored sjajnog Amerikanca nisu imali šanse

Vranković potpisao izmjene

To bi značilo da bi se poredak na kraju osnovnog dijela prvenstva, prije doigravanja, uzimao kao kriterij za plasman u ABA ligu i europska natjecanja. Međutim, 27. prosinca je novi predsjednik HKS-a Stojko Vranković potpisao izmijenjene Propozicije, u kojima sada stoji:

"Doigravanjem se dobiva poredak klubova od 1. do 4. mjesta, dobiva prvak RH, drugoplasirani klub, trećeplasirani klub i četvrtoplasirani klub A-1 muške lige, a poredak klubova od 5. do 14. mjesta ostvaruje se temeljem poretka u Ligi (prvi dio natjecanja)."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imaju li promjene pravno uporište?'

Ispada, dakle, da se uvodi i razigravanje za treće mjesto kako bi se dobio treći klub, uz finaliste, koji bi dogodine igrao u ABA ligi. Naravno, mnogi su sumnjičavi i smatraju kako su se promjene dogodile zbog Zadra i Cibone koji u hrvatskom prvenstvu trenutno zauzimaju tek sedmo i osmo mjesto. No, kroz doigravanje u koje ulazi osam momčad oba bi kluba s najjačim momčadima mogla doći do jednog od prva tri mjesta i plamana u regionalnu ligu.

"Vijest me nemalo iznenadila. Definitivno mi u klubu takvu službenu odluku nismo zaprimili. Treba vidjeti što će se dogoditi, ali očito je da su se Propozicije promijenile jer tako stoji na službenoj stranici HKS-a. A imaju li te promjene pravno uporište, tek treba vidjeti", komentirao je za Dalmatinski portal predsjednik KK Splita Robert Andrijić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo