Simon dobar / Repešina Budućnost zaleđena na -30 u hladnoj Moskvi, Real pogurali suci u Istanbulu

Image
Foto: Euroleague

Završeno je 21. kolo košarkaške Eurolige u kojem je dobru utakmicu odigrao Kruno Simon

1.2.2019.
23:20
Euroleague
VOYO logo

Budućnost je dobila maksimalan respekt koji od CSKA-a može dobiti pretposljednja momčad Eurolige jer kada Dimitris Itoudis kaže da bi se "Crnogorci borili za doigravanje da je sada početak sezone", onda je jasno da je zagrebački student svaku pomisao na podcjenivanje u svojoj momčadi sasjekao u korijenu.

I bila je to loša vijest za Jasmina Repešu i društvo koji su u hladnoj Moskvi zaleđeni na -30. A do deset minuta prije kraja još su držali utakmicu otvorenom koliko je to moguće reći za 63:72, no kada je Nando de Colo stao (26 p), onda su posao preuzeli ostali i razbili Budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madridskom Realu trebala je sudačka pomoć da se ne izblamira u Istanbulu gdje je u trećoj četvrtini imao +16 protiv Darussafake pa gotovo sve upropastio na samom kraju. 

Turci su Douglasovom tricom (27 p) izjednačili na 82:82 38 sekundi prije kraja, a onda je Tavares pokupio Campazzov promašaj i pogodio oba slobodna bacanja. Randolph (15 p) je potom nadmudrio Douglasa, a Sreten Radović i njegove kolege nisu svirale namjeran prekršaj Gabriela Decka, a jesu potom domaćinima i odlučili utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nicku Calathesu nedostajala su dva skoka (20 p, 13 a) do triple-doublea, Deshaun Thomas dodao je 14 poena, pa je Panathinaikos iskontrolirao Anadolu Efes u završnim minutama i prekinuo niz od tri poraza. Za Turke je pola sata odigrao Kruno Simon i s 14 poena bio odmah iza Beauboisa (15). 

Ružna je scena viđena na Kanarima gdje je Milano u produžetku s kombiniranih 46 poena Micova i Jamesa potpisao i šesti uzastopni poraz Gran Canariji kojoj nije pomogla utakmica karijere Marcusa Erikssona (28 p) (dvije sekunde prije kraja pogodio floater-tricu za produžetak pa u njemu promašio šut za pobjedu), no Talijani su ostali pomiješanih osjećaja zbog gubitka Arturasa Gudaitisa. Litavski centar teže je prema prvom dojmu ozlijedio koljeno u drugoj četvrtini i iznesen je na nosilima s parketa. Teško da ćemo ga vidjeti barem do proljeća. Ako i tada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Euroliga, 21. kolo:

Darussafaka - Real Madrid 82:86
Panathinaikos - Anadolu Efes 88:75
CSKA - Budućnost 99:69
Gran Canaria - Armani Milano 104:106

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo