[FOTO] RAPTORSI PROPUSTILI PRVU MEČ LOPTU: / Warriorsi preživjeli šut Toronta sa sirenom za povijesni naslov prvaka

Image
Foto: Profimedia

Toronto pred svojim navijačima imao prvu meč loptu za povijesni naslov NBA prvaka, ali

11.6.2019.
7:23
Profimedia
VOYO logo

Aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi pobijedili su u petom susretu finala doigravanja Toronto Raptorse 106-105 i u seriji na četiri pobjede smanjili rezultata na 2-3.

Raptorsi imali prvu meč loptu pred svojim navijačima

Toronto je pred svojim navijačima imao prvu meč loptu za povijesni naslov NBA prvaka, ali nije uspio. Ranjeni Golden State nije želio samo tako prepustiti tron i u dramatičnom susretu gosti su zasluženo slavili. Toronto je imao zadnji napad, 15 sekundi za koš i slavlje, ali gosti su se obranili. Serija sada seli u Oakland gdje je u četvrtak na rasporedu šesta utakmica, a možebitna sedma, ponovo je u Torontu 16. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAJVEĆE MOGUĆE POJAČANJE ZA WARRIORSE UOČI MOŽDA I PRESUDNE UTAKMICE: /

Najbolji igrač vraća se nakon jednomjesečne stanke

Image
NAJVEĆE MOGUĆE POJAČANJE ZA WARRIORSE UOČI MOŽDA I PRESUDNE UTAKMICE: /

Najbolji igrač vraća se nakon jednomjesečne stanke

"Znali smo da će biti teško, no nismo se predavali. Premda smo upisali tri poraza, to nije uništilo naše samopouzdanje. Dobili smo ovu priliku i bit ćemo spremni," kazao je najbolji igrač u pobjedničkim redovima Stephen Curry.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino Cavsi preokrenuli 1-3

Do sada je samo jedna momčad u povijesti finala NBA lige uspjela nadoknaditi rezultat 1-3. Prije tri godine Cleveland predvođen LeBronom Jamesom je gubio 1-3 od Golden Statea, a potom upisao tri pobjede za slavlje 4-3.

Aktualni prvaci su bolje otvorili susret. Poveli su 8-2, pa 11-6. Sredinom prve dionice imali su i +7 (19-12). Toronto je uzvratio serijom 9-0 za vodstvo 21-19, no do kraja prve četvrtine Golden State je vratio prednosti i na prvi odmor se otišlo rezultatom 34-28.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj dionici gosti su imali i 13 koševa viška (52-39), no Toronto je do poluvremena smanjio zaostatak na -6 (56-62).

U trećoj četvrtini Warriorsi su i imali najvećih +14 (77-63), ipak Raptorsi su smanjili veliki zaostatak na podnošljivih -6 (78-84).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lowry išao šutirati za pobjedu

U posljednjoj četvrtini napokon se 'probudio' najbolji igrač Raptorsa Kawhi Leonard i u nastavku smo gledali pravu dramu. Šest minuta prije kraja susreta Golden State je vodio 95-91, no Leonard je tada zabio 10 koševa u nizu uz jednu asistenciju za preokret i vodstvo 103-97. Međutim, gosti s dvije trice Klaya Thompsona i jednom Stephena Curryja dolaze u vodstvo 106-103 50 sekundi prije kraja.

Image
Image

Toronto Raptors guard Kyle Lowry (7) tries a shot over Golden State Warriors Draymond Green in the last seconds of Game 5 of the NBA Finals in Toronto on Monday June 10, 2019., Image: 445949983, License: Rights-managed, Restrictions: World rights excluding North America, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

Lowry potom smanjuje na 106-105, a Warriorsi rade dvije nevjerojatne pogreške. Prvo se Draymond Green vratio u zadnje polje, a potom je Demarcus Cousins napravio prekršaj u napadu. Toronto je imao 15 sekundi za pobjedu, gosti su odlično čuvali Leonarda pa je lopta došla do Kylea Lowryja koji je promašio šut za naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Durant igrao 11 minuta i ponovno se ozlijedio

Nakon mjesec dana pauze zbog ozljede u redove dvostrukog prvaka vratio se Kevina Duranta, međutim ponovo se ozlijedio nakon 11 minuta provedenih na parketu i po svemu sudeći za njega je ovo finale završilo.

"Kevin je žrtvovao svoje tijelo za nas. Zbog toga svi imamo puno emocija prema njemu," dodao je Curry.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

June 10, 2019 - Toronto, on, Canada - Golden State Warriors forward Kevin Durant (35) falls over Toronto Raptors centre Serge Ibaka (9) as Warriors forward Andre Iguodala (9) looks on during first half basketball action in Game 5 of the NBA Finals in Toronto on Monday, June 10, 2019., Image: 445928411, License: Rights-managed, Restrictions: * Canada and U.S. RIGHTS OUT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News

Goste su do pobjede vukli Curry sa 31 košem, osam skokova i sedam asistencija, te Thompson sa 26 koševa, šest skokova i četiri asistencije pri čemu su zajedno zabili čak 12 trica. Cousins je dodao 14, a Durant 11 koševa.

Kod Toronta najefikasniji su bili Leonard sa 26 koševa, Lowry sa 18, te Marc Gasol sa 17 koševa i osam skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo