RAĐA USPOREDIO HRVATSKU I SRPSKU KOŠARKU PA POJASNIO ZAŠTO JE BRANIO ĐOKOVIĆA: / 'Mi Balkanci smo posebni...'

Image
Foto: PIXSELL

Naši susjedi su od raspada bivše države neusporedivo uspješniji

25.7.2020.
12:30
PIXSELL
VOYO logo

Legendarni DinoRađa progovorio je velikoj razlici između srpske i hrvatske košarke. Srpska reprezentacija je od raspada SFRJ osvojila 11 medalja na velikim natjecanjima, a Hrvatska četiri. Posljednju u Ateni 1995. godine kada su sišli s postolja na koje se više nisu vraćali.

U klupskoj košarci razlika je još veća Hrvatski klubovi osvojili su samo dva naslova u ABA ligi. Zadar 2003. i Cibona 2014., dok su Crvena zvezda, Partizan, FMP i Hemofarm u 18 godina podizali pehar čak 13 puta. Razloge takve dominacije Rađa je otkrio u razgovoru za Telegraf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imaju više novaca

“Teško da će se odnosi u ABA ligi promijeniti. Naši klubovi ne mogu se boriti protiv ostalih klubova u ABA ligi, prije svega sa srpskim, koji već godinama dominiraju. Mi nemamo toliko novaca da bismo nešto napravili, kao Zvezda i Partizan. Problem nam je i to što nema dovoljno mladih igrača, pa se dovode prosječni stranci”, kazao je.

Upitan je i o novom pojačanju Splita, srpskom reprezentativcu IlijiĐokoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Stvarno ne bi trebalo biti bitno, kada je košarka u pitanju, od kuda je tko. Drago mi je zbog Ilije, želim mu da bude uspješan u Splitu”, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija bez uspjeha

Na red je onda došla reprezentacija. Logično pitanje je bilo zašto nema uspjeha od 1995. godine i može li se tu nešto promijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi dosta ovisimo o NBA igračima, a oni posljednjih godina nisu bili uspješni, iz različitih razloga. Međutim, taman kad smo krenuli nekom dobrom putanjom, počela je korona. Trebali smo biti i domaćini kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre, ali to se sad sve pomjera”, kazao je Rađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je upitan zašto je branio Novaka Đokovića nakon izbijanja koronavirusa na Adria Touru u Zadru.

"Novak je imao najbolje namjere, ali se to na kraju nije dobro završilo. Mi Balkanci smo posebni, volimo se družiti, ponekad se malo više opustimo i od toga ispadne neka zaje*ancija. Tako je bilo i sa Đokovićevim turnirom u Beogradu i Zadru", zaključio je Rađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo