RAĐA OTKRIO DA JE I PETROVIĆ PROLAZIO SLIČAN TRETMAN KAO I KUKOČ: / 'Nismo imali nikakva prava, ja sam morao nositi torbe i dresove...'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Za njega nema sumnje tko je najveći košarkaš svih vremena

4.5.2020.
20:54
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Dok su ljubitelji košarke ovih dana uz hit-dokumentarac "The Last Dance" shvaćali koliko je težak bio put Tonija Kukoča u NBA ligi, sve je to još ranije znao njegov nekadašnji suigrač Dino Rađa.

Priznao je to legendarni hrvatski košarkaš u emisiji RTL Danas u kojoj je razgovarao o temi o kojoj u posljednje vrijeme bruji čitav svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rađa je također priznao da još uvijek nije pogledao dokumentarac jer mu je predugo čekati tjedan dana između epizoda te da će ih sve pogledati odjednom kad izađu.

"Generalno ja tu priču znam iz prve ruke. Znam da je Toniju bilo teško tamo. Generalno je teško bilo probijati se. Znam i što je Dražen proživljavao, isto kao i ja i Stojko. Nama kao pionirima Europe u NBA ligi bilo je teže nego što je danas. Danas igrači iz Europe dođu i već imaju nekakva prava. Mi nismo imali nikakva prava. Ja sam morao nositi dresove i torbe. Dražen nije mogao u Portlandu do minuta, Toni je prolazio svoju kalvariju...", rekao je Rađa pa se osvrnuo na plan Pippena i Jordana da u Barceloni na terenu unište Kukoča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo sve to znali. Nama je to sve bila jedna velika pozornica na kojoj smo pokazali sami sebi da možemo i vrijedimo i da je došlo naše vrijeme da odemo u NBA."

Image
LEGENDARNA KERROVA PRIČA O MLADOM KUKOČU PONOVO KRUŽI INTERNETOM: /

'Pitao sam ga misli li stvarno to učiniti'

Image
LEGENDARNA KERROVA PRIČA O MLADOM KUKOČU PONOVO KRUŽI INTERNETOM: /

'Pitao sam ga misli li stvarno to učiniti'

Jordan je najveći svih vremena

Rađa je progovorio i o činjenici da Kukoč još uvijek nije primljen u Kuću slavnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On će sigurno tamo doći. Da se mene pita, ja bih napravio to nekako u paru. Dino i Toni su mi par koji je obilježio europsku i svjetsku košarku. Da nije bilo nas, ne bi se vjerojatno ni okupio Dream Team. "

Za njega nema sumnje tko je najveći košarkaš svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se mene tiče, Jordan je najveći svih vremena. Nitko mu nije niti blizu", rekao je Rađa te opisao svoja iskustva igranja protiv Bullsa.

"Bili su kao vanzemaljci. Bilo je teško igrati protiv njih. Bili su jedan uigran stroj koji je gazio sve ispred sebe. I nisi znao kako udvajati. Bilo je teško, ali bila je i čast igrati protiv svih igrača iz Dream Teama pojedinačno. Kad se danas sjetim s kim sam dijelio teren, to je nevjerojatno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sam bih igrao za Hrvatsku

Rađa je zaključio gostovanje razgovorom o hrvatskoj reprezentaciji u kojoj je on trenutno na poziciji predsjednika Stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza.

"Prekratka vam je emisija za jednu ovakvu priču. Mislim da je Savez u jednom dobrom smjeru krenuo. Mislim da su se pomaci vidjeli. Sad nas je koronavirus zaustavio. Imamo velike šanse kvalificirati se na Olimpijske igre, imamo mladu momčad i talenata koji je uvijek bilo kod vas", rekao je Rađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na igrače koji se ne odazivaju na pozive u reprezentaciju.

"Meni je bila čast igrati za reprezentaciju. Da mogu, i dan danas bi igrao. Igrao sam bez osiguranja i bez da me itko zvao", zaključio je Rađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo