PRVI INTERVJU SPORTSKOG DIREKTORA CIBONE MARINA ROZIĆA: / Samo za Net.hr otkrio tajnu megaprojekta u novoj ulozi; 'Radimo veliku priču'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

'U jednom trenutku se pojavila opcija igranja još jedne sezone'

15.7.2020.
16:30
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Čini se kako ništa od posljednje sezone u dresu najdražeg kluba. Dugogodišnji kapetan Cibone Marin Rozić (37) definitivno više neće igrati za Vukove.

Image
LEGENDARNI KAPETAN CIBONE OPRAŠTA SE NAKON 16 GODINA U NIZU: /

'Igranje u svetom dresu neusporedivo je s bilo čim. Ostvario sam san'

Image
LEGENDARNI KAPETAN CIBONE OPRAŠTA SE NAKON 16 GODINA U NIZU: /

'Igranje u svetom dresu neusporedivo je s bilo čim. Ostvario sam san'

Barem ne u službenoj utakmici. No, za njega slijedi neka sasvim druga utakmica, karijera. Ona na funkciji sportskog direktora. Kako je to direktor kluba Domagoj Čavlović rekao za službenu klupsku stranicu, usmeno su dogovorili s Rozićem da preuzme mjesto sportskog direktora, predstoji samo službeni potpis te priče po njegovom dolasku u Zagreb...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

25.05.2016., KC Drazen Petrovic, Zagreb - A-1 muska Liga za prvaka, polufinale, 3. utakmica, KK Cibona - KK Zadar. Marin Rozic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Visilo je u zraku da odradi sljedeću sezonu do kraja

Iako se naprasnim prekidom sezone oprostio od aktivnog igranja košarke, još je visilo u zraku da odradi sljedeću do kraja. No, na kraju je ipak prelomio, odlučio okačiti "tenisice od klin".

Nadali smo se kako bi ga još jednom mogli vidjeti u dresu kluba za koji je nastupao dugi niz godina, kao predvodnika mladih lavova koji žele u klubu koračati njegovim stopama. Još je ranije najavio da mu je ova sezona posljednja, no zatinjalo je i kod njega i razmišljao je o tome odraditi možda ipak tu još jednu sezonu, ili definitivno kazati zbog aktivnom igranju košarke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer, u Ciboni je bio više od igrača. Karijeru je počeo u zagrebačkom Zrinjevcu, zatim je kratko vrijeme proveo u talijanskom Livornu, a 2004. se priključio zagrebačkom klubu u kojem je ostao do samog kraja, nevjerojatnih 16 godina – u nizu.

"Odluku o košarkaškoj mirovini sam donio još na početku sezone koja je ovako završila kako je završila. Žao mi je što je sezona završila na način na koji je završila, prekidom. Međutim, što je, tu je. To je neka viša sila. Što se tiče moje nove uloge, one sportskog direktora u koju ulazim ali koja još nije službena, u njoj sam već u biti dvije godine. Tako da sam involviran u slaganje momčadi, odnosno u procese koji se događaju unutar kluba. Nije to meni nova uloga", kazao nam je u uvodu razgovora Marin Rozić, koji nam se javio iz Mostara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrač, osoba poput njega uistinu zaslužuje dostojan oproštaj. Ne ovakav u godini kad je koronavirus paralizirao i košarku. Barem oproštajna utakmica ili nešto slično. Mislili smo kako bi mogao ipak prelomiti i čak odlučiti odraditi još jednu sezonu. Međutim, ništa od toga...

"U jednom trenutku se pojavila opcija igranja još jedne sezone. Nije se znalo što ćemo i kako ćemo sastaviti momčad, bilo je nekih nedefiniranih stvari. Međutim, jednostavno sam na kraju rekao da je to to. Da vam budem iskren, ne bi bio zadovoljan samim sobom. Osjetio sam da je to to, da više ne bi bilo smisla", obašnjava nam Marin Rozić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Šibenik: Susret Šibenika i Cibone u HT Premier ligi 26.01.2019., SD Baldekin, Sibenik - HT Premier liga, GKK Sibenik - KK Cibona. Marin Rozic Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Momčad za budućnost

Pod Tornjem se stvara jedna Cibona za budućnost, konture momčadi koja bi mogla za koju godinu igrati i važnu ulogu u Europu, pod uvjetom da momčad ostane na okupu, da izdrže sve interese klubova s većim budžetom. Dovedena su dva talentirana hrvatska reprezentativca Mateo Drežnjak i Toni Nakić, koji su priključeni 17-godišnjem košarkaškom biseru Roku Prkačinu. Raskinut je ugovor s Markom Ramljakom i Rokom Badžimom i oni više nisu igrači zagrebačkog kluba.

No, želja kluba je da Bilinovac i Novačić nastave svoje putovanje s Cibonom. Tu su još mladi vukoviVucić, Lovre Gnjidić, Branković, Paponja, Porobić, potpisan je i Kristijan Krajina...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okupljanje prvog sastava predviđeno je za ponedjeljak, 27. srpnja, no postoji opcija i da se početak priprema odgodi za 1. kolovoza. Cibona ima talenta, jednu potentnu momčad koja će u sljedećoj sezoni biti mamac za publiku da dođe u Draženov dom. Stoga, dobro je što je Rozić baš u takvom trenutku došao na funkciju na kojoj može direktno utjecati i na slaganje momčadi, kao i na odluke glede igrača.

"Gledajte, u zadnjih dvije godine naša ideja je da slažemo zdravu momčad i da mladim igračima damo što veću šansu. Nažalost, u hrvatskim medijima ta naša ideja i nije baš prepoznata. Čak bi rekao, nije dobila plodno tlo. No, meni je drago da su ti mladi košarkaši prepoznali da je Cibona jedna mlada, dobra i zdrava sredina koja čini sve da bi dala priliku mladim igračima. Tu su s nama Nakić i Drežnjak, koji su mogli birati gdje će otići, ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi. A oboje su došli u Cibonu. Nama je to potvrda da radimo dobar posao i da smo na dobrom putu. Doveli smo njih, imamo našeg Prku, još mladih igrača koji dolaze iz juniora... I dalje smo na tom putu da stvorimo mladu, potentnu, dobru momčad. E sad, što će nam donijeti budućnost, vidjet ćemo. Nismo još složili momčad do kraja, imamo neke ideje. Žao mi je što nismo uspjeli dovesti još neke hrvatske igrače. Međutim, što je, tu je. Ne žalimo za ničim. Još smo u postupku slaganja jedne momčadi za novu sezonu koje je ispred nas. Zadovoljno smo učinjenim do sad. Napravili smo dobar posao, velike stvari".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roko Rogić je bio je jedan od najtraženijih igrača ovoljetnog prijelaznog roka košarkaša u Hrvatskoj, ali je na kraju zagrebački play prelomio i potpisao za njemački Mitteldeutscher, klub koji je zaključio sezonu u Bundesligi na pretposljednjem mjestu.

'Roko Ukić bi se u našu priču sjajno uklopio'

Također, postoji žal što kapetan reprezentacije Hrvatske Roko Ukić nije na kraju odlučio doći u Cibonu, nego će igrati za Cedevitu Olimpiju. Ukić bi se sjajno uklopio u momčad koja vrvi mladosti i talentom. Bio bi sjajno rješenje na jedinici, poziciji koja je još otvorena u momčadi i kao mentor mladim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

26.09.2018., Zagreb - Konferencija za medije KK Cibona povodom utakmice ABA Lige s Crvenom zvezdom. Ivan Velic, Domagoj Cavlovlovic, Marin Rozic. Photo: Igor Soban/PIXSELL

POD TORNJEM SE UPRAVO DOGAĐA NEŠTO VELIKO: Nevjerojatno da su to realizirali; ‘Razgovaramo i s Rokom Ukićem. Mislimo jako ozbiljno’

"Istina. Roko Ukić bi se u našu priču sjajno uklopio. Treba nam jedna iskusna persona, pogotovo na jedinici, koja bi vodila ovu našu mladu momčad, sve to zajedno učinila boljim i dala još jedan pečat iskustva. Pričao sam osobno s njim, pokušali smo, međutim u ovom trenutku nismo mogli parirati momčadi iz Ljubljane. Oni će se ipak boriti za vrh ABA lige. Kod Roka ta ambicija i dalje postoji, za nekom takvom zanimljivom pričom. Pokušali smo, htjeli smo, međutim nije ispalo tako. Idemo dalje, uvjeren sam da ćemo uspjeti naći jedno dobro rješenje na poziciji playa", zaključio je novi sportski direktor Cibone Marin Rozić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo