PRVACI SU SE SPASILI: / Briljantni Curry kreirao veliki preokret i odveo Warriorse u spektakularno finale

Image
Foto: AFP, EZRA SHAW

Košarkaši Golden Statea izvukli su se iz ponora i nakon zaostatka 1-3 u finalnoj seriji Zapadne konferencije došli do velikog finala NBA doigravanja.

31.5.2016.
9:00
AFP, EZRA SHAW
VOYO logo

Aktualni su prvaci u sedmoj utakmici u svojoj Oracle Areni nadigrali Oklahoma City Thunder s 96-88 i u velikom će finalu, baš kao i prošle godine, igrati protiv LeBrona Jamesa i njegova Clevelanda. No, za očekivati je da će ove godine imati daleko teži posao jer ne treba zaboraviti da su Cavaliersi lani u finalu bili lišeni pomoći dvije trećine svoga zvjezdanog trojca - Kevin Love je propustio cijelu seriju, a Kyrie Irving je odigrao samo prvu utakmicu. Sada Cleveland izgleda daleko konkurentnije, u aktualnom je doigravanju je poražen samo dvaput, i bez obzira na činjenicu da će Warriorsi imati prednost domaćeg terena, Cavaliersi bi mogli biti jako opasni u lovu na prvi naslov u klupskoj povijesti. Prva utakmica finala na rasporedu je u četvrtak u Oaklandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opet nadoknadili dvoznamenkasti minus

Golden State se namučio u prvom poluvremenu protiv Thundera, u jednom je trenutku zaostajao 22-35. No, završnica druge i cijela treće četvrtina su bilu u znaku branitelja naslova koji su napokon slomili otpor žilavih gostiju i postali treća momčad u povijesti koja je u konferencijskom finalu nadoknadila zaostatak 1-3. Isto je uspjelo Celticsima 1981. i Bulletsima 1979.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jednom je ključna figura bio Stephen Curry koji je zaključio dvoboj s 36 koševa i osam asistencija, uz šut iz igre 13-24 i sedam pogođenih trica iz 12 pokušaja. Bila mu je ovo 51. utakmica zaredom u doigravanju u kojoj je ubacio barem jednu tricu. Curryja je dobro pratio Klay Thompson s 21 poenom (šest trica), dok se Draymond Green istaknuo s 11 koševa i devet skokova. Kod Thundera je Kevin Durant ubacio 27, a Russell Westbrook 19 (šut 7-21) uz 13 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj dodajmo dvije zanimljivosti: Warriorsi su već 17. put ove sezone pobijedili nakon što su u jednom trenutku gubili s dvoznamenkastom razlikom, a Anderson Varejao će postati prvi igrač u NBA povijesti koji je u istoj sezoni igrao za oba finalista. U veljači je, naime, brazilski centar prešao iz Clevelanda u Golden State.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo