Priča o Pepeljugi: Aco oduševio Europu!

'Ovo mi se čini logičnim slijedom onoga što se ove sezone zbivalo. Priče o 'Pepeljugama' su svima zanimljive.

5.4.2011.
20:29
VOYO logo

Nakon rezultatske zadovoljštine, odnosno prvog plasmana jedne hrvatske momčadi na Final Four nekog europskog natjecanja u posljednjih 20 godina, trener Cedevite Aleksandar Petrović zaslužio je i osobno priznanje.

Ured Eurolige izabrao je 52-godišnjeg hrvatskog košarkaškog stručnjaka za trenera sezone u Eurokupu, natjecanju u kojem je svoju momčad odveo do završnog turnira četvorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo mi se čini logičnim slijedom onoga što se ove sezone s Cedevitom događalo. Najviše puta smo pobijedili u gostima, najviše puta imali igrača kola Eurokupa, Rudeža i i Wrighta po dvaput, a Drapera jednom, a imamo i najboljeg igrača cijelog dosadašnjeg natjecanja. Očekujem da će za koji dan Drapera proglasiti MVP-jem. Osim toga, najviše smo puta bili na Eurosportu, od mogućih 14 utakmica, nas su prenosili sedam puta", staloženo je prokomentirao Aco i dodao:

"Priče o 'Pepeljugama' su svima zanimljive. I taj faktor je utjecao jer smo mi debitanti u Eurokupu, tek drugu sezonu u Europi. Priča je to koja je zaintrigirala, a u tome je valjda prepoznata i moja zasluga", zaključio je treći dobitnik nagrade za trenera sezoneu Eurokupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad su dobitnici ovog priznanja bili Oktay Mahmuti (Benetton, 2009.) i Ilias Zouros (Panellinios, 2010.), a dodajmo ovome da je lanjski pobjednik Eurokupa s Valencijom bio hrvatski trener Neven Spahija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo