EKSKLUZIVNO: / 'Tesko je rec' sta se desilo tom covjeku, ali mislim da je shvatio!'

Jedna od najljepsih prica hrvatske kosarke ispricana je ovih dana u Istanbulu. Dario Saric je po dolasku u Efes Pilsen bio vjerojatno najnesretniji kosarkas Europe.

3.12.2014.
8:09
VOYO logo

Napokon razgovaramo o lijepim stvarima, uvijek je dosad nekako bilo lose oko Darija, problemi, neizvjesnost, strepnja... HA-HA-HA! A nikad nije dobro! Uvijek je napeto! Uvijek strepis kako ce ispast'...

Dobro, ali Dario je postao clan prve momcadi, dobio je priliku nakon ozljede Krstica i iskoristio ju je maksimalno. S 20 godina i sedam mjeseci postao je najmladi MVP mjeseca u Euroligi! Bolje i ne moze, s obzirom da po dolasku u Efes nije bio niti na klupi kod slavnog trenera Dude Ivkovica? Ha, tesko je rec' sta se desilo tom covjeku, ali mislim da je shvatio. Prvo mu Dario nije bio ni na klupi, a sad mu daje i po 28-30 minuta. A znate i sami kako je bilo. Naravno da mi nismo tada ocekivali da ce Dario bit visak, sedmi stranac, da se nece ni skidat'. Bili smo jako zabrinuti, ali sad je dobro ispalo. Medutim, nemamo pojma sto bi bilo da se Krstic nije ozlijedio, stvarno ne znam. Mi smo zadovoljni, ali moze to i puno bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko moze bolje? Trenutno je na 15 poena i 8 skokova u prosjeku, 61 posto suta za dvicu... Treba biti objektivan i pogledati da je ta skupina osim Reala i donekle Zalgirisa ipak malo slabija od ostalih. Dario igra na nivou na kojem treba igrati konstantno, ali vec u drugom krugu ce to biti jedno jace drustvo, jace ekipe i onda cemo vidjet'. Mislim da Dario moze itekako bolje.

//www.youtube.com/embed/vAqJ-EmTAes

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li se culi s njim nakon sto je dobio priznanje? Kako Dario razmislja? Jesam sad u utorak. A cujte, ja pratim sve te utakmice, pa onda pricamo. Pa mu kazem, 'eto vidis da si sad dao ta dva, tri bacanja, pa onda dvije dvice, mozes doci bez problema na 25 poena, bez problema mozes preko 20, nije to nista strasno, ti to mozes', pa ga pitam 'kako treniras, boli te sta' i tako. O svemu pricamo. Nismo jos bili dole jer se nikako radi posla ne mozemo uhvatit'. On je stalno na putu, ali sad je prije desetak dana dobio taj novi stan, dosad je bio u hotelu i sad razmisljamo da odemo za Bozic dole kod njega. Ono deset dana, Bozic, Nova godina. Dobio je stan u kojem je prije bio Bjelica i kaze da je super, da je bas sve u redu. Ma bitno da je on zadovoljan.

Rekli ste zadnji put kad smo pricali da je strasno nesretan zbog sjedenja na klupi... Ma je, ali to je iza nas. Puno je zadovoljniji, nije vise u onom stresu kao sto je bio. Jednostavno, sad se uklopio, druzi se sve vise sa suigracima, bili su bas sad ne nekoj veceri, sve to sad opustenije nekako ide... I njega su u klubu prihvatili, dobio je od suigraca priznanje zbog svojih dobrih igara, i zapravo, to privikavanje je proslo. Ma Dario je Dario, on je jak i ja smatram da moze ne bolje, nego puno bolje! Sad kad udu medu prvih 16 cemo sve to vidjet', ja se nadam. Mislim da ce sve biti dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjerate li sto Dudi Ivkovicu? Ma ne. Pa nitko ne moze uci u glavu trenera, niti mozemo znati sto se dogada na licu mjesta. Nismo mi treneri. Mi se borimo samo da sve bude u redu, da bude sto bolje i da Dario igra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo