Vapaj očajnog oca: 'Odreći ću se pola milijuna eura!'

Zlatna koka hrvatske košarke Dario Šarić napokon je pred rješenjem svojih problema. U Zagreb su na pregovore stigla izaslanstva pet europskih košarkaških divova, a odšteta od 550.

9.11.2012.
8:07
VOYO logo

"Dignuo sam ruke od svega i prebacio sve na agenciju koja upravo pregovara s CSKA-om i Efesom, koliko sam čuo. Nemam više, jednostavno, živaca za sve to jer predugo traje, a Dario i dalje ne igra. Samo želim da mi sin više zaigra", ispričao je za Sportski.net očajni tata Predrag Šarić, i sam bivši košarkaš.

Podsjetimo, njegov sin Dario Šarić najveći je talent europske košarke iz generacije 1994. godine, ali i dalje ne može igrati košarku. Sve dok njegov budući klub ne uplati 550.000 eura odštete Zagrebu, koliko je odredila Međunarodna košarkaška organizacija (FIBA), ovaj vrhunski talent može igrati samo za Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak je objavljena informacija da je Bilbao, s kojim je Dario već potpisao četverogodišnji ugovor te ga pustio na posudbu u Split, odustao od posla jer ne može platiti toliku odštetu. Tih 550 tisuća, međutim, nisu problem za puno veće klubove, koji su u Zagreb stigli po košarkaškog dragulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu su na pregovorima izaslanici nekih od najvećih klubova Europe. Koliko je klubova spremno platiti odštetu od 550.00 eura Zagrebu?

"Efes Pilsen, Fenerbahče, CSKA, Maccabi i Unicaja od stranih, a Bilbao je odustao. A od domaćih tu su Cedevita, Cibona i Jolly. Ja bih najviše volio da netko plati odštetu i da Dario ostane još godinu, dvije u Hrvatskoj na posudbi, recimo u Splitu, koji nam je jako pomogao, dakle da ovdje igra još neko vrijeme i onda ode van. Odrekao bih se, kad bih ja odlučivao, i tih pola milijuna eura, koliko bi mu otprilike sada bila dvogodišnja plaća vani, samo da igra. Pazite, on već dva mjeseca trenira sa Splitom, a nije zaigrao. Sada je najvažnije da zaigra", kaže tata Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vi sada, zapravo, imate slatke brige. S kojim ste od klubova najbliži dogovoru?

"Čini mi se da je to zasad Efes Pilsen, ali kažem vam, sve sam prebacio na agenciju i vjerujem da će oni to odlično odraditi. Čuo sam se, evo, prije pet minuta s Dariom i rekao mu što bih ja najviše želio, ali to je samo moj savjet. Kažem, htio bih samo da se to sve više riješi i da on zaigra, više sam lud od svega", zaključio je tata Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo